fbpx

Avocații clujeni discută un subiect fierbinte: supravegherea guvernamentală

Cu ocazia Zilei Europene a Avocaților, INPPA Cluj și Baroul Cluj organizează o dezbatere, ce se anunță extrem de interesantă. despre viața privată, supravegherea guvernamentală și confidențialitatea avocat-client.

La data de 10 decembrie 2014, uniunile profesionale şi barourile din Europa celebrează pentru prima oară Ziua Europeană a Avocaţilor. Decizia de a inaugura această zi, care urmează să fie sărbătorită în fiecare an, a fost luată în cadrul Consiliului Barourilor și Societăților de Avocatură din Europa (CCBE) şi are ca scop promovarea valorilor comune ale avocaţilor şi a rolului lor în edificarea statului de drept.

Urmând recomandarea CCBE, Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (INPPA) împreună cu INPPA Cluj și Baroul Cluj, va organiza în 8 decembrie, ora 15,00, la sediul nou al Baroului Cluj de pe strada Pavel Roșca nr.8, o dezbatere cu privire la apărarea vieţii private şi a secretului profesional, în cadrul căreia vor avea loc prezentări şi discuții pe marginea provocărilor legislative legate de această temă.

Scopurile dezbaterii sunt ”promovarea valorilor comune ale avocaților și rolul lor în edificarea statului de drept” și ”apărarea drepturilor cetățenilor: comunicările între avocați și clienți trebuie să fie confidențiale.”

Evenimentul este organizat în colaborare cu CCBE, care asistă toate barourile din Europa în pregătirea acestor dezbateri.

”Dintre toate drepturile fundamentale ale omului, care au fost înscrise în Declarația Universală a Drepturilor Omului și în Convenția Europeană a Drepturilor Omului, dreptul la viață privată și protecția informațiilor cu caracter personal este cel mai des sub amenințare, prin supravegherea guvernamentală în masă, după cum s-a văzut pe parcursul anului trecut”, se arată pe pagina aniversară de pe site-ul CCBE. Tot acolo puteți urmări un interviu filmat în engleză cu avocatul celebrului Edward Snowden.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina