fbpx
Președintele CFR 1907, Iuliu Mureșan

Încă o lovitură pentru clubul CFR 1907! Obligat de instanță să plătească 2,6 milioane lei

Fotbal Club CFR 1907 SA a pierdut la Tribunalul Comercial procesul cu clubul sportiv Luceafărul 2000 din Dej, căruia trebuie să-i achite 2,63 milioane lei ca procent din transferul jucătorului Ciprian Deac la Schalke 04.

Ciprian Deac
Ciprian Deac

În data de 31 mai 2006, Clubul sportiv Luceafărul 2000 Dej a semnat un contract de cesiune cu clubul de fotbal CFR Ecomax Cluj (în prezent cu denumirea de Societatea Comerială Spotivă Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA ), având ca obiect cesionarea către CFR a drepturilor pe care Luceafărul le avea asupra jucătorului potrivit contractului de transfer din 2005 încheiat cu FC Unirea Dej. Tot prin contractul de cesiune au fost stabilite procentele din indemnizația de transfer în țară sau străinătate ce revin Luceafărului. În contractul semnat de președintele CFR, Iuliu Mureșan, scrie clar: ”Clubului Luceafărul 2000 Dej îi revine un procent de 25% din indemnizația de transfer în țară sau în străinătate pentru jucătorul Deac Ciprian”.

contract cesiune cfr luceafarul dej

 

Potrivit documentelor de la dosar, CFR l-a transferat pe Deac la clubul german Schalke, în 27 august 2010, pentru prețul de 2,5 milioane euro, din care a încasat suma de 2,37 milioane euro, diferența de 125.000 de euro fiind virată cluburilor care au contribuit la formarea jucătorului, inclusiv Luceafărul.

Numai că clubul Luceafărul a cerut în instanță alți 593.750 euro (2,63 milioane lei), reprezentând 25 la sută din suma încasată de CFR pentru Deac, potrivit contractului de cesiune din 2006. ”Pârâta nu ne-a informat/înștiințat despre acest transfer și nu ne-a plătit suma echivalentă a procentului de 25 % din indemnizația de transfer încasată de la clubul de fotbal german FC Schalke 04, suma la care suntem îndreptățiți potrivit art.2 din contractul de cesiune sus-menționat”, se arată în cererea de chemare în judecată.

Acțiunea a fost depusă la Tribunalul Specializat (Comercial) în august 2013, prin avocatul Aurel Bujiță. Instanța a aprobat plata eșalonată de către Luceafărul a taxei judiciare de aproape 28.000 de lei, în șase rate.

ciprian deac (1)CFR 1907 s-a apărat prin avocatul  Farkas Zoltan Laszlo, care a precizat în dosar că actul de transfer din 2005 dintre Fc Unirea și Luceafărul si contractul de cesiune dintre Luceafărul și CFR  nu au fost integistrate la Registratura pentru Statutul și Transferul Jucătorilor. Iar în caz că se ține cont de aceste acte, reprezentantul CFR a susținut că suma cerută este nefondată pe motiv că înainte de Schalke, Deac a fost dat gratis unui alt club din România.  În plus, a precizat că Luceafărul și-a vândut 40 % din cota cerută către Euro East Investigations SRL.

”Nu datorăm în temeiul acestui contract nicio sumă de bani reclamantei având in vedere că transferul jucătorului de fotbal profesionist Deac Ioan Ciprian s-a efectuat cu titlu gratuit fără nicio obligație financiară. După legitimarea jucatorului Deac la FC CFR 1907 Cluj, acesta a fost yransferat pentru perioada 1.02.2008 – 30.06.2008 la FC Oțelul Galați cu titlu gratuit. conform acordului de transfer 133/14.02.2008 înregistrat la Liga Profesionistă de Fotbal cu nr.185/2008. Prin urmare 25 % din nimic si respectiv 60 % din 25 % este tot nimic”, se arată în poziția celor de la CFR. Aceștia au adăugat că clauzele din contract nu fac distincție în țară sau strainătate, temporar sau definitiv.

Instanța Tribunalului Comercial a admis cererea clubului din Dej și a obligat CFR 1907 să achite 2,63 milioane lei plus dobândă legală până la data efectuării plății. Sentința poate fi atacată cu apel de către clubul din Gruia.

CFR a mai pierdut la Tribunalul Comercial un proces în care trebuie să achite unei firme de impresarit comisionul pentru transferul altui jucător. Detalii AICI.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina