fbpx

Profesoara ucisă în Abu Dhabi este originară din Oradea

O crimă brutată comisă în toaleta unui mall din Abu Dhabi a șocat lumea. Victima este o profesoară cu cetățenie americană, originară din Oradea.

Celebrul post de televiziune CNN a relatat pe larg despre crima odioasă. Ibolya Ryan, 47 de ani, a fost injunghiată mortal in toaleta unui mall din Abu Dhabi de catre o persoana care purta un val integral negru. Femeia este de etnie maghiară născută in Romania, a anuntat firma de recrutare care i-a găsit de lucru in Emiratele Arabe Unite (EAU).

Potrivit profilului ei de Facebook, femeia a absolvit Liceul Pedagogic ”Iosif Vulcan” din Oradea, devenit între timp Colegiul Național ”Iosif Vulcan”. după care a mers la studii superioare în Ungaria.

Ibolya Ryan este mama unor baieti gemeni in varsta de 11 ani. Cetatean american, Ryan a fost formata in Statele Unite, fiind repartizata in EAU in septembrie 2013, a precizat Glickman, citat de Fox News online.

Aceasta avea cetățenie americană și lucra ca și profesoară, mai întâi în State Unite și apoi a plecat în Emiratele Arabe pentru a câștiga mai mulți bani. Femeia era mama a doi gemeni în vârstă de 11 ani, alături de care trăia la Abu Dhabi și era divorțată, fostul ei soț mergând imediat după incident să ia copiii de acolo.

Autoritatile din Abu Dhabi au dat publicitatii o inregistrare video, intr-un efort de cautare a persoanei suspecte care ar fi folosit un obiect ascutit, confiscat de politie, pentru a o omori pe profesoara.

Crima a fost comisa dupa ce Ambasada Statelor Unite din Abu Dhabi a postat la sfarsitul lui octombrie un avertisment in care-i informa pe americani in legatura cu “o postare recenta anonima pe un site jihadist care incurajeaza atacuri asupra profesorilor la scoli americane si internationale din Orientul Mijlociu”.

“Misiunea nu cunoaste vreo amenintare specifica si credibila vizand vreo scoala sau individ american in EAU, insa coopereaza cu scoli locale americane pentru revizuirea securitatii lor”, se arată în avertisment.

In inregistrarea video, persoana suspecta, care poarta o roba traditionala neagra, val integral si manusi specifice intregii regiuni a Golfului, este surprinsa deplasandu-se linistita in mall-ul scump Reem Island din Abu Dhabi. Ea ia un ziar si dispare pe un hol. O ora si jumatate mai tarziu, reapare si fuge catre un lift. O femeie incearca sa o opreasca sa intre in lift, dar se retrage. Persoana suspecta iese apoi grabita din mall.

Un oficial de rang inalt din cadrul politiei a declarat ca atacatorul ramane in libertate, iar politia face investigatii cu privire la mobilul si genul atacatorului. El a declarat ca o “lupta” a avut loc intre victima si atactor in toaleta femeilor chiar inainte de injunghiere.

Ambasada Statelor Unite in EAU a anuntat ca este la curent cu incidentul care a avut loc pe 1 decembrie si se afla in contact cu autoritatile, adaugand ca este pregatita sa ofere orice servicii consulare.

Emiratele Arabe Unite, o federatie de sapte state, este un aliat al occidentalilor, o tara in care numarul strainilor este mai mare ca al popultiei locale si care se prezinta ca un “paradis” intr-un Orient Mijlociu afectat de conflicte. EAU face parte din coalitia condusa de Statele Unite impotriva gruparii Statul Islamic (SI) in Irak si Siria.

Comments

comentarii

Liderii PSD şi PNL vor anunţa la ora 19,00 decizia în privinţa organizării alegerilor din acest an. Analiștii politici atrag atenția asupra oportunității unei alianțe între cele două partide din coaliția de guvernare.... Citește mai mult
Antrenorul Universității Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, a fost la un pas să plece de la Universitatea Cluj, după înfrângerea cu 4-0 în fața rivalei CFR, în urmă cu două luni, din cadrul etapei cu numărul 21 din campionat.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!