fbpx
sursa foto: Facebook

Poliția locală din Cluj a vrut să amendeze un artist stradal și a ajuns virală pe Facebook

Poliția locală din Cluj-Napoca a vrut să amendeze un artist stradal pentru cerșetorie în orașul care se vrea Capitală Culturală Europeană. Artistul a scăpat datorită oamenilor din jur. Același artist a fost apoi doar identificat în altă zi pe Bulevardul Eroilor de către doi polițiști locali din Cluj-Napoca. Momentul a fost suprins de un tânăr, iar fotografia a devenit virală pe Facebook și este intens comentată de oamenii revoltați pe gestul polițiștilor locali.

Cosmin Nedelcu, cunoscut ca ”Micutzu” în București (numele de scenă la stand-up comedy), a postat ieri pe Facebook o fotografie cu doi polițiști locali lângă un tânăr violonist pe bulevardul Eroilor din centrul Clujului. Pare că polițiștii îl amendează pe artist, însă nu s-a întâmplat așa, după cum puteți citi mai jos. Fotografia a fost deja distribuită de peste 500 de persoane. Autorul i-a adăugat și un comentariu umoristic: ”Io il bagam si in puscarie nu ii dadeam doar amenda. Pai unde te crezi ba baiatule de canti Shopenhauer la violina? Sa ii rupa domle arcusu! Firaral dreaqu dha artisti. Pai nu poate lumea da doarma de la notele lui muzicale luate bine.”, a scris Cosmin Nedelcu.

Polițiștii locali, foștii gardieni publici, și-au atras ”simpatia” oamenilor, care au comentat revoltați pe Facebook. Am selectat mai jos câteva dintre comentarii:

”Ar face orice sa scoata bani din ceva ,politisti nenorociti!

Cu scuzele de rigoare fata de angajatii acestei institutii “Politia Locala”.. angajatii primariilor , cu denumirea aceasta pompoasa de “Politie”, absolventi cu greu a unui liceu, nu sunt scolarizati, ei aplica “legile” primariei dupa cum li se ordona!!!! Faceti o greseala imensa referindu-va la “Politia”, ca institutie din care fac parte acestia.. denumirea corecta ar fi : “Gardienii locali”!!!!

Amendati artistii,  Promovati cersetorii si manelistii .

Ce stiu tablagii astia de la Politia locala?

Chestia e ca cersetoria e ilegala,si ei o vad ca pe o forma de cersetorie…doar ca el este un artist de strada nu un cersetor

De ex in Londra, unde si locuiesc, persoane ca acest tânăr solicita la primărie o locație in care poate practica acest tip de “entertainment” fără a plăti nici o taxa. Însă la noi e ca la nimeni …”

Legea nr. 60/1991 Art. 3. – Nu trebuie declarate in prealabil adunarile publice al caror scop il constituie manifestarile cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, precum si cele care se desfasoara in exteriorul sau in incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. in cazul in care organizatorii adunarilor publice nesupuse declararii prealabile detin indicii sau date ca desfasurarea lor s-ar putea solda cu acte de dezordine ori ca ar putea sa duca la manifestari violente, au obligatia sa solicite din timp primarilor, unitatilor de jandarmi competente teritorial si politiei locale sprijin de specialitate. Cu alte cuvinte ai dreptul să oferi artă tuturor iar dacă lumea apreciază ce oferi tu și vrea să își manifeste recunoștința față de ce ai oferit e deasemenea un drept. Poliția face abuz în funcție”

Am fi luat și punctul de vedere al reprezentanților Primăriei, în cadrul căreia funcționează Poliția Locală, dar la Stat este week-end prelungit. Din nou.

Consilierul local Ioan Bîldea a dezvăluit pentru CLUJUST.ro că același tânăr artist i-a spus că polițiștii locali au vrut să-l amendeze pentru cerșetorie cu altă ocazie, dar a scăpat datorită insistențelor oamenilor din jurul lui, care îi ascultau muzica. ”Am sunat in primărie să verific dacă sunt amendați in Cluj pentru asa ceva sau nu, dacă avem sau nu cadrul legal și au zis că in Cuj nu avem nici un fel de regulament pentru așa ceva. Politia locala nu-i amendează, cel mult le iau datele”, a spus Bîldea.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina