fbpx

Poliția clujeană va fi dotată cu o super-motocicletă. Prețul e dublu față de modelul de serie

Poliția clujeană se dotează cu o super-motocicletă BMW, plătită de Consiliul Județean Cluj. Motocicleta a fost achiziționată și urmează să fie predată cu titlu gratuit către Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Cluj. Mai este nevoie doar de votul consilierilor județeni în ședința din 28 ianuarie. Prețul de achiziție al motocicletei ”cu dotări specifice muncii de poliție” este dublu față de prețul modelului de serie.

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP), organism cu rol consultativ care funcţionează pe lângă Consiliul Judeţean (CJ) Cluj şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj derulează împreună Proiectul pentru creşterea mobilităţii patrulelor de intervenţie, aprobat şi finanţat printr-o hotărâre a CJ Cluj din 31 iulie 2014. ”Scopul Proiectului îl reprezintă creşterea nivelului de siguranţă rutieră a cetăţeanului prin intensificarea măsurilor pentru impunerea respectării legislaţiei rutiere şi prevenirea accidentelor de circulaţie.”, spun reprezentanții CJ Cluj. Anterior, ATOP a predat Inspectoratului de Poliție două autospeciale Dacia Duster, dotate cu echipament de poliție.

În cadrul aceluiași proiect, a fost achizionată și o motocicletă ”cu dotări specifice muncii de poliţie”, în valoare de 135.413 lei (TVA inclus), adică peste 30.000 de euro, potrivit datelor din referatul ATOP pentru aprobarea predării prin contract de de comodat a motocicletei către IPJ Cluj. Contractul arată că motocicleta este marca BMW model K52R 1200 RT, unul dintre cele mai puternice de la producătoul german, având aproape 1.200 cmc.

Potrivit site-ului oficial al diviziei de motociclete de la BMW, prețul modelului din 2015 va începe de la 17.700 de dolari (16.000 euro), potrivit unui site de specialitate din România, prețul modelului din 2014, cu toate taxele incluse, este de 16.636 euro, iar site-ului unui dealer american de motociclete BMW arată că prețul de bază al modelului 1200 RT este de 17.650 de dolari.

Consilierii județeni urmează să voteze în 28 ianuarie pentru predarea motocicletei la IPJ Cluj, ce va avea loc efectiv în termen de 30 de zile de la adoptarea hotărârii de CJ.  ”Pentru utilizarea bunului achiziţionat în conformitate cu destinaţia dată prin proiectul anterior menţionat, este necesară darea acestui bun mobil în folosinţă gratuită, pe o durată de 10 ani, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj şi încheierea unui contract de împrumut de folosinţă, conform art. 2146-2157 din Legea privind Codul civil nr. 287/2009, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.”, se arată în proiectul hotărârii de Consiliu Județean.

Spre sfârșitul anului 2013, când CJ era condus de Horea Uioreanu, ATOP a mai predat către IPJ Cluj două mașini de teren Dacia Duster, dotate cu echipament de poliție.

duster pentru ipj cluj

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!