fbpx

Petiție ”Cherecheș, înapoi la Primărie!”. Baia Mare, sub munți de zăpezi și fără brad de Crăciun!

După ce zăpada a acoperit orașul și nimeni nu a intervenit pentru a-l deszăpezi, băimărenii au lansat o petiție online intitulată ”Cherecheș, înapoi la Primărie!”, prin care își exprimă dorința ca primarul ales să fie lăsat să revină la conducerea administrației locale de către Tribunalul Cluj.

Băimărenii vor ca instanța clujeană să revoce măsura arestului la domiciliu în cazul primarului Cătălin Cherecheș, pe motiv că de când acesta a fost arestat preventiv, acum aproape 8 luni, Baia Mare arată tot mai deplorabil.

”Noi, cetățenii municipiului Baia Mare, cerem instanței să respecte votul exprimat de marea noastră majoritate la alegerile locale din 5 iunie 2016, când l-am votat pe Cătălin Cherecheș pentru un nou mandat de primar.

Cerem să-i fie respectate primarului ales drepturile cetățenești și umane. Cătălin Cherecheș beneficiază de prezumția de nevinovăție și are dreptul la un proces echitabil, în stare de libertate, pentru a-și putea exercita mandatul de primar.

Noi dorim ca Baia Mare să fie din nou un oraș curat, frumos, respectat și bine organizat!”, se arată în petiția ce poate fi semnată AICI. Peste 1.330 de oameni au semnat-o în două zile.

Picătura care a umplut paharul a fost dezastrul produs în oraș de ninsoarea care a căzut în week-end, în lipsa unui contract de deszăpezire încheiat de cei care conduc acum frâiele administrației locale. Vă arătăm ma jos o galerie foto elocventă:

De asemenea, după ce ani la rândul Baia Mare s-a mândrit cu cel mai înalt brad de Crăciun, anul acesta nu are deloc brad, iar în centrul vechi sunt doar câteva căsuțe și mormane de zăpadă.

zapada-pe-strazi-baia-mare-11

Cherecheș a depus jurământul, dar stă acasă
Cherecheș a depus jurământul, dar stă acasă

”În ultimele opt luni în care Cătălin Cherecheș a lipsit de la cârma administrației publice locale băimărene și-au lăsat puternic amprenta pe oraș și nicidecum în sens pozitiv. Băimărenii sunt din ce în ce mai revoltați văzând că, pe zi ce trece, Baia Mare redevine orașul gri și neîngrijit dinainte. Comunitatea a trecut în ultimele luni peste o serie de nemulțumiri manifestate mai mult pe rețelele de socializare: lipsa curățeniei pe străzile din municipiu, a ordinii și a evenimentelor culturale cu care erau obișnuiți cetățenii. Majoritatea celor care au apreciat modul în care Cătălin Cherecheș gospodărește orașul au așteptat cu răbdare ca primarul reales în iunie 2016 cu majoritate de voturi să își rezolve problemele juridice și să revină acolo unde băimărenii l-au pus: la Primărie. Răbdarea, însă, s-a terminat de câteva zile.

Cuțitul le-a ajuns la os cetățenilor după prima ninsoare serioasă care a paralizat municipiul. Lipsa unei intervenții prompte, pe fondul lipsei unui contract pentru serviciile de deszăpezire, au făcut ca Baia Mare să fie înecată sub mantia albă a iernii. Dacă în primele 24 de ore cetățenii s-au plâns pe rețelele de socializare și în mass media, în cea de a doua zi câțiva au lansat o petiție online prin care cer revenirea lui Cătălin Cherecheș la Primărie.”, scris ziarul local Graiul.

Ce spun cei care au semnat petiția (opinii preluate din ziarul Graiul Maramureșului)

Mircea Borzași, electrician: Semnez această petiție pentru că avem nevoie de un gospodar pe care noi, cetățenii acestui oraș l-am ales, avem nevoie de un primar care să ducă mai departe ce a început. Dar mai ales semnez ca un protest pentru mizeria și josnicia de care dau dovadă cei care l-au înlăturat și îl țin departe de primărie. Să le fie rușine!!! Și le doresc să se bucure de sărbători la fel, adică cu rușine!

Lavinia Danci, asistent manager: Îl vreau ca primar pe Cătălin Cherecheș, deși nu locuiesc în țară de 3 ani, orașul a fost mult mai frumos și totul mergea bine când el conducea.

Ana Maria Monica Bindiu, lucrător comercial: Cătălin Cherecheș ne-a dovedit că îi pasă de Baia Mare prin fapte, nu doar prin vorbe. În 4 – 5 ani a reușit să facă de cel puțin 10 ori mai mult decât au făcut alți primari în 16 ani. Iubesc Baia Mare, îmi pasă de acest oraș și de aceea voi susține întotdeauna un om care pune suflet pentru Baia Mare!

Andrea Grițco, studentă: Semnez pentru că domnul Cherecheș a reușit să transforme Baia Mare într-un oraș minunat de care sunt mândră, dar din păcate în ultimul timp se simte lipsa lui!

Sergiu Robert Pop, student: Doresc eliberarea primarului. Să fie respectată decizia băimărenilor. Cherecheș trebuie reinstituit în funcție.

Gabriel Simion Pop, inginer constructor: Este absurd să fie ținut un om în arest preventiv atâta vreme. Ori este acuzat și încarcerat, ori eliberat și lăsat să își facă treaba!

Vasile Hreniuc: Semnez pentru că Cherecheș a făcut multe schimbări bune pentru Baia Mare și a întreținut orașul foarte bine.

Oana Butean, asistent șef magazin: Semnez pentru că în ultimii ani mi-a făcut plăcere să privesc Baia Mare indiferent de anotimp! Semnez pentru organizare, capacitate și pentru ordine în oraș! Semnez pentru un om care a făcut ceva vizibil frumos pentru băimăreni!!! M-am săturat de atâta corupție, incapacitate și nepăsare din partea unor țărani care-și vizează interesele proprii!

Citește aici pentru ce este judecat Cherecheș la Cluj

Comments

comentarii

HOROSCOP 4 august 2021. Află ce zodie va primi o sumă mare de bani și ce nativ este arogant cu persoanele din jur.... Citește mai mult
Viceprimarul Dan Tarcea a vorbit, marți, despre proiectul care prevede realizarea metroului de la Cluj, precizând că acesta este unul care „are maturitate”, fiind cuprins în PNRR.... Citește mai mult
Divizia 4 Infanterie „Gemina” sărbătorește 105 ani de istorie și tradiție militară.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!