fbpx

Peste 500 de polițiști la alegerile parlamentare în Cluj

Peste 500 de polițiști vor fi la datorie în județul Cluj, în 11 decembrie, ziua alegerilor parlamentare. Aceștia vor veghea pentru a nu exista incidente sau încălcări ale legii la secțiile de votare.

”Duminică, 11 decembrie, peste 500 de poliţişti vor fi angrenați, la nivelul judeţului Cluj, pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral, suplimentar față de dispozitivul curent, în vederea asigurării măsurilor de pază şi protecţie, ordine şi linişte publică și prevenirii oricăror fapte antisociale. De asemenea, poliţiştii va desfășura activități în vederea gestionării posibilelor incidente cu caracter electoral. ”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj.

Informații pe care trebuie să le cunoașteți:

Aveţi dreptul la vot dacă aveţi 18 ani împliniți și nu v-a fost interzisă exercitarea acestui drept prin hotărâre judecătorească definitivă.

Puteți vota între orele 07.00 și 21.00.

Codul Penal prevede la Titlul IX, art. 385 – 393, care sunt faptele care constituie infracţiuni electorale și care sunt pedepsele prevăzute de lege. 

Contravenţiile legate de procesul alegerilor sunt prevăzute la Capitolul XI din Legea nr. 208 din 20 iulie 2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente.

Sesizați orice încălcare a legii electorale la 112!

Comments

comentarii

Lasă un răspuns