fbpx
Amelia Băbuță și Ana Maria Cârlănaru

Performanță istorică! Două absolvente de la UBB Cluj au cele mai mari medii la intrarea în INM

Al doilea an consecutiv, o absolventă de la Facultatea de Drept a UBB Cluj intră prima la INM și pe deasupra este urmată tot de o fostă studentă aceleiași facultăți. Și anul trecut au fost două clujence în top 10.

Absolventa de anul acesta, Amelia Băbuță, a intrat prima la Institutul Național al Magistraturii cu media 9,21 (8,42 după prima etapă și 10 la interviu), iar Ana-Maria Cârlănaru, absolventă dintr-un alt an și avocat stagiar, este a doua cu  media 9,165 (8,33 după prima etapă și 10 la interviu). Cele două au avut rezultate bune atât la testul de cunoștințe juridice, cât și la cel de raționament logic, fiind pe locurile 5, respectiv 8 după prima etapă care cuprinde cele două probe. Băbuță este originară din Neamț, iar Cârlănaru chiar din Cluj.

Amelia Băbuță a fost în Cercul de Drept Procesual Civil ținut extracuricular și voluntar de profesoara Andrea Chiș de la Facultatea de Drept a UBB Cluj, unde studenții sunt pregătiți pentru scriere știițifică, analiză de discurs. public speaking și pregatire pentru interviul de integritate de la INM. În luna septembrie, cu puțin timp înainte să înceapă interviurile, absolvenții care au dorit, între care și primele două clasate, au participat la o pregătire inedită cu profesoara Andrea Chiș în parcul central din Cluj-Napoca, la firul ierbii.

Andrea Chiș
Andrea Chiș

”De când am aflat rezultatele nu am stare. Asta dovedește ca profesorii de la Facultatea de Drept formează în același timp profesioniști și oameni. Pentru mine este o satisfacție cu atât mai mare deoarece pregătesc studenții pentru interviu, dar meritul le apaține integral. N-am făcut decât să-i fac să conștientizeze cine sunt și cum să reacționeze la lumea exterioară, să spună exact ce gândesc. Sunt bucuroasă, am vorbit deja cu ei la telefon și i-am felicitat”, a spus Andrea Chiș.

Într-adevăr în cadrul interviului se face selecția oamenilor care pot în doi ani să intre ca judecători într-o sală de judecată, dovada fiind faptul că unii candidați cu rezultate foarte bune la prima etapă au fost respinși, chiar primul clasat după cele două teste scrise, un tânăr din Gorj, fiind în această situație. De asemenea, două absolvente de la Cluj, în primele după testul de cunoștințe juridice, Laura Prodea și Ana Maria Ștețco Mihali au fost repinse după interviu.

Anul acesta au fost 3.167 de candidați pentru cele 140 de locuri din INM, mai puțini decât anul trecut, când au fost 3.896. Amintim că anul trecut, tot o tânără din Cluj, April Roman, a fost prima și Raluca Sas pe locul 8.  La faza interviului, în momentul în care i s-a cerut să zică un model, April Roman, a numit-o chiar pe fosta ei profesoară de drept procesual civil, Andrea Chiș.

Comments

comentarii

31.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi în cei doi ani de la declanşarea invaziei ruse, potrivit președintelui Volodimir Zelenski.... Citește mai mult
Universitatea Cluj nu a reușit să marcheze niciun gol în meciul contra Sepsi OSK, în etapa cu numărul 27 din Superligă.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!