fbpx

Percheziții și la Cluj într-un dosar DIICOT Constanța de evaziune fiscală de 3 milioane euro

Procurorii DIICOT Constanța, ajutați de ofițeri de la brigăzile de combatere a crimei organizate, au efectuat astăzi 46 de percheziții domiciliare la sediile unor societăți, unele din Cluj și Oradea.

Procurorii  DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime și din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, Bacău, Ploieşti, Cluj şi Oradea au efectuat un număr de 46 de percheziţii la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza  municipiilor Constanţa, Bucureşti, Bacău, Cluj, Oradea şi alte localităţi în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupului infracţional organizat au înregistrat în contabilitatea societăţii autorizate ca antrepozit fiscal operaţiuni comerciale fictive, prin folosirea unor facturi fiscale sau documente justificative emise in acest sens de societăţi de tip fantomă ( nu funcţionau la sediul social, nu aveau angajaţi şi ai căror asociaţi şi administratori erau persoane controlate de liderul grupului infracţional organizat), cu scopul de a a evita plata către bugetul consolidat al statului a T.V.A.

Prejudiciul estimat până la acest moment este de aproximativ 3 milioane de euro.

Comments

comentarii

Universitatea Cluj va juca, sâmbătă, 13 aprilie, contra echipei Petrolul Ploiești în etapa cu numărul 4 din play-out-ul Superligii.... Citește mai mult
Ceaiul negru, unul dintre cele mai apreciate și consumate băuturi din întreaga lume, nu oferă doar o pauză plăcută, ci și o serie de beneficii pentru sănătatea noastră.... Citește mai mult

Lasă un răspuns