fbpx

Clubul de pe Cetățuie, amendat ani la rând, terorizează în continuare vecinii

Șapte familii, dintre care trei de medici, din vecinătatea clubului La Gazette de pe Cetățuie s-au plâns pe site-ul domnuleprimar.ro de muzica ce răsună până în zori, potrivit ZiardeCluj.ro. CLUJUST a documentat faptul că, între anii 2009 și 2012, Inspectoratul Județean de Poliție și Direcția Poliția Locală din cadrul Primăriei au amendat de mai multe ori clubul pentru zgomot.

La început, firma a obținut anulări sau reduceri de amenzi în instanță, iar apoi plângerile contravenționale i-au fost respinse. În ultimii ani, nici nu s-au mai depus plângeri, dar clubul funcționează la fel.

”Buna ziua, d-le Primar! suntem un grup format din 7 familii care suntem absolut terorizati de sunetul produs de clubul Gazette ( langa Belvedere, in una din casele monument de pe Cetatuie ). In fiecare joi si sambata sunt petreceri drum and bass care se aud pe toata Cetatuia pana la 6am a 2-a zi! Momentul redactarii aceste sesizari este la ora 6:44 am duminica dimineata. Suntem familii cu copii, 3 familii de medici care trateaza pacienti in cursul saptamanii si chiar avem nevoie de odihna in weekend! Va rugam sa luati masuri pentru rezolvarea acestei situatii cat mai urgent, noi suntem la capatul rabdarii!
Multumim anticipat,
Ps. De asemenea, in zilele de dupa patreceri este plin de sticle sparte in parc si pe strada Cetatuie, de la clientii clubului care sunt in stare de ebrietate.”, a scris medicul Cătălin Dimir pe domnuleprimar.ro

“Politia Locala va monitoriza acest local, dar va recomandam ca in astfel de situatii sa sunati Dispeceratul Politiei Locale, telefon 0264/598784, pentru intervetia prompta, la fata locului”, a fost raspunsul furnizat de Biroul Mass-Media al Primariei la sesizare.

Primăria răspunde că va monitoriza clubul, după ce acesta a fost amendat de nenumărate ori chiar de Poliția Locală și de Inspectoratul Județean de poliție.

În ianuarie 2010, Judecătoria Cluj-Napoca a admis plângerea contravențională a firmei La Gazette SRL împotriva unei amenzi de la Inspectoratul Județean de Poliție. Firma este deținută de Alexandru Petre Dobi, în vârstă de 34 de ani.

În septembrie 2010, i s-a redus o amendă: ”Admite in parte plângerea contraventionala formulata de catre petenta SC LA GAZETTE SRL impotriva procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei seria AP nr. 1258244 incheiat in data de 14.01.2010 de catre intimatul INSPECTORATUL DE POLITIE AL JUDETULUI Cluj. Anuleaza in parte procesul-verbal atacat, in sensul ca: Inlocuieste sanctiunea amenzii contraventionale aplicate petentei, in cuantum de 1.000 lei, cu sanctiunea avertisment. Atrage petentei atentia ca in viitor sa respecte prevederile legale. Ia act ca petenta nu a solicitat cheltuieli de judecata. ”

În martie 2012, Judecătoria respinge o plângere împotriva unei amenzi de la Poliția Locală a Primăriei. În septembrie 2012 se admite in parte o plângere: ”Reduce amenda aplicată prin procesul-verbal de contravenţie nr. 1198/10.11.2011 în cuantum de 1000 de lei, la suma de 300 de lei.” În aceeași lună octombrie 2012 se respinge o plângere similară, dar se și admite anularea unei amenzi. Iar noiembrie 2012 se respinge altă plângere.

Ultima sentință privind clubul de pe Cetățuie este din 14 ianuarie 2013: ”Respinge plangerea contraventionala formulata de catre petenta SC LA GAZETTE SRL, cu sediul in Cluj-Napoca, str. Calarasilor nr. 1, jud. Cluj, cu sediul procesual ales in Cluj-Napoca, str. G-ral Ion Dragalina nr. 2, ap. 8, jud. Cluj, impotriva procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei seria PL nr. 0014906 incheiat in data de 10.03.2012 de catre intimatul MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA – DIRECTIA POLITIA LOCALA”

Amendați și pentru alt local

La Gazette SRL a primit amendă și de la Secția 6 de Poliție din Zorilor pentru localul La Gazette Cafe & Club de pe Calea Turzii.  În ianuarie 2013, plângerea clubului a fost respinsă. Firma a solicitat anularea procesului verbal de contravenție din 10 iunie 2012 și exonerarea de la plata amenzii aplicate in cuantum de 700 lei. Cei de la Gazette au invocat că ”procesul  verbal  a fost incheiat la data de 10 iunie 2012 si a fost comunicat la data de 21 iulie 2012 fiind comunicat cu depasirea termenului de 30 de zile fapt ce ar determina  nulitatea absoluta a procesului verbal. Pe de alta parte un alt motiv de nulitate a procesului verbal este incalcarea disp. art.19 alin.1 din OG nr. 2/2001 in sensul ca refuzul contraveninetului de a semna procesul verbal trebuia sa fie confirmat de un martor.”

In plângere se mai arată că ”petenta (La Gazsette SRL – n.red.) nu putea savarsi fapta contraventionala intrucat raspunderea pentru contraventii este individuala si personala, doar o persoana fizica ar putea in mod obiectiv sa tulbure linistea locatarilor prin producerea de zgomote si tot o persoana fizica ar putea raspunde contraventional”

În motivarea sentinței se arată că ”prin procesul verbal mentionat, petenta a fost sanctionata contraventional pentru savarsirea contraventiei prev de art.3 pct.26 din Legea nr.61/1991, constand in aceea ca in interiorul localului cu sediul in Cluj-Napoca, Calea Turzii nr.18, jud. Cluj, muzica era data la intensitate mare tulburand linistea locatarilor din imediata vecinatate.”

”In ceea ce privește susținerea petentei în sensul că subiect al savarsirii contraventiei nu poate fi decat o persoana fizica, instanța o apreciază ca neîntemeiată, pentru următoarele considerente:

In materie contravenționala, deși nu este prevăzut in mod expres principiul caracterului personal al răspunderii contravenționale, acest principiu poate fi dedus pe de o parte din prevederile art. 1 din O.G. nr. 2/2001, care definesc contravenția drept o fapta săvârșită cu vinovatie stabilita si sancționată prin lege, ordonanța sau alte acte cu caracter normativ, iar pe de alta parte, din scopul aplicării sancțiunilor pentru aceasta forma de ilicit, un scop preventiv si punitiv, iar nu unul reparator.

Potrivit art. 3 alin. (2) din O.G. nr. 2/2001 „ Persoana juridică răspunde contraventional în cazurile și condițiile prevazute de actele normative  prin care se stabilesc și sancționează contravenții.”

Din dispozițiile OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor rezultă că subiectul contravenției poate fi  orice persoană fizică și juridică iar actul normativ în baza căruia a fost  sancționată societatea în speță prevede sancționarea.

Instanța reține astfel că petenta, nu a reușit să facă dovada pozitivă a unei situații de fapt contrarii celei descrise în actul constatator al contravenției.

Instanța reține că procesul-verbal de constatare a contravenției este un act autentic care se bucură de o prezumție relativă de veridicitate în sensul că până la proba contrarie (până la răsturnarea prezumției de veridicitate prin mijloace de probă aduse de petent în susținerea plângerii contravenționale) acesta este considerat că reprezintă adevărul, în sensul că oglindește în mod corect cele întâmplate.”

Comments

comentarii

Tânărul jucător clujean de tenis Vlad Irimieș se întoarce de la Bistrița cu trofeul de campion în proba de dublu și vicecampion la simplu... Citește mai mult
Cei mai mulți români vor ca direcția politică a României să fie una pro-europeană și pro-NATO, dar în același timp aproape 70% spun că ar vota un candidat naţionalist pentru funcţia de preşedinte.... Citește mai mult
Sărbători fericite!

Lasă un răspuns