fbpx
Sigma Center, locul unde se întâlnesc Tripont Invest și firmele lui Ciorca și Paszkany

Percheziții la unul dintre administratorii CFR Cluj, apropiat al lui Paszkany

Perchezițiile DNA în dosarul de corupție și infracțiunei economice îl vizează și pe Vasile Florin Ciorca, administrator la clubul de fotbal CFR 1907 Cluj, da și o firma deținută de austriecii de la Immoeast, cu punct de lucru în clădirea Sigma Shopping Center a lui Arpad Paszkany.

Două dintre locațiile din Cluj percheziționate de polițiști si procurori sunt punctul de lucru al societății Tripont Invest SRL București și domiciliul omului de afaceri Vasile Florin Ciorca, administrator în mai multe societăți comerciale din sfera lui Arpad Paszkany și care au sediul în clădirea Sigma de pe strada Republicii nr.109.

Vasile Florin Ciorca este un jucător pe piața de energie. Deține firma BKSZ ENERGY – SRL, după retragerea din societate a asociatului a firmei BKSZ ENERGY HOLDING LTD reprezentata prin mandatar SZEKERNYES KAROLY. Adesta este asociat în Sigma Center Developments și Assiz Architecture (fostă Baucom SRL). Această firmă, în care apare și off-shore-ul Mentor Development LTD, e asociată la la Fotbal Club CFR 1907 SA și la Compania de Informatică Aplicată SA, în care apare prietena lui Paszkany, Anamaria Feher și tatăm magnatului. De asemenea, Assix este asociată direct cu Paszkany în Romdevon Leasing. Mai multe detalii despre încrengătură AICI.

Același Florin Ciorca a reprezentat societatea SouthEast Euromentor la licitația pentru construirea mall-ului din Gheorgheni, câștigată de Iulius Group, al lui Iulian Dascălu.

Tripont Invest SRL este deținută de compania austriacă IMMOEAST Projekt DESPINA Holding GmbH  cu sediul social Viena  si BLOCZEK LTD, cu sediul in Nicosia, Cipru. Immoeast a cumpărat în 2010 Polus Center Cnstanța și a deschis mall-ul în 2012 sub denumirea de Maritimo Shopping Center. La lansare a participat și primarul Constanței Radu Mazăre, cercetat de DNA. Perchzițiile au loc și la primăria Constanța. Mai multe detalii despre mall-ul din Constanța AICI.

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupţie, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, de serviciu și a unor infracţiuni economice, comise în perioada 2008 – 2014.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!