fbpx

Ce afaceri mai au la vedere Paszkany și tatăl său: HARTA ASOCIERILOR

CLUJUST.ro vă arată cu ce afaceri a rămas în Cluj omul de afaceri Arpad Paszkany după anunțatele vânzări ale clubului CFR și televiziunilor LIVE-LOOK. În utltimii ani, Paszkany și tatăl său au luat locul firmelor off-shore din acționariatul companiile pe care le conduc. Recent, Paszkany senior a devenit, oficial, stăpân pe Electrosigma.

Vă prezentăm în exclusivitate o hartă a conexiunilor între societățile la care sunt implicați cei doi Paszkany și, mai nou, Anamaria Feher, tânăra iubită a fostului boss de la CFR. Aceștia si-a concentrat mai mult pe piața informatică în ultima vreme, însă legăturile duc până în show-biz, la Cătălin Măruță și doi foști membri ai trupei Akcent.

VIS_reteaua paszkany

 

 

cesiune mentor catre paszkany sr
EXTRAS DIN MONITORUL OFICIAL
Arpad Paszkany senior
Arpad Paszkany senior

WUC INVEST SRL – este una dintre principalele firme din grupul Paszkany. Aceasta deține în proporție de aproape
100 % compania Electrosigma, care închiriază spațiile din clădirea Sigam de pe strada Republicii 109, colț cu Observatorului.  Până în luna aprilie a acestui an, asociații WUC Invest erau firma off-shore Mentor Development LTD cu 80 % și Arpad Paszkany senior cu 20 %. În 28 aprilie 2014, asociații au hotărât ca Mentor Development să cesioneze 75 % din părțile sociale lui Paszkany-tatăl, care acum deține 95 % din firmă, iar off-shore-ul a rămas cu doar 5 %. De altfel, acest off-shore este singurul care a rămas în acționariatul mai multor firme din grup, dar nu depășește 50 % în nicio firmă.  Nu mai demult de 2011, asociații WUC INVEST erau numai off-shore: Mentor Development LTD din insulele Seychelles (25 %) și Mentor Development LLC din Washington DC (75%). WUC Invest este administrată de Varga Arpad, director în cadrul Electrosigma.

ELECTROSIGMA SRL (fosta Electrosigma SA) – asociația WUC Invest cu 99,981 % și Paszkany-tatăl cu 0,018 %. Potrivit site-ului Ministerului Finanțelor Publice, obiectul de activitate al societății este ”Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate”, are 69 de angakați, iar în 2013 a avut o cifră de afaceri de peste 12,7 miioane lei și un profit net de aproape 139.000 de lei.

SIGMA CENTER DEVELOPMENTS SRL – este deținută în proporție de 86,64 % de către Arpad Paszkany junior. Pe lângă aceasta mai sunt asociați Electrosigma cu 12,50 % și cetățeanul maghiar Karoly Szekernyes cu 0,85 %. Până în 22 august 2011 a fost asociat în firmă și un off-shore Devon International LLC, care și-a cesionat partea de 7,25 %, în valoare de peste 551.000 de lei, lui Paszkany. Potrivit MFP, societatea are 8 angajați și obiectuld e activitate ”Activități ale holdingurilor”. A avut în 2013 un profit net de aproape 138.000 de lei.

 

 

Clădirea Sigma Center
Clădirea Sigma Center

PAZ MANAGEMENT GROUP SRL – societatea este deținută în totalitate de tandemul tată-fiu Paszkany și are ca obiect de activitate ”consultanță pentru afaceri și management”

ECOMAX GENERAL INVESTMENTS SRL – firma se ocupă cu ”comert cu autoturisme si autovehicule usoare (sub 3,5 tone)”, are 38 de angajați și a avut în 2013 o pierdere netă de peste 1 milion de lei. Socetatea este deținut în proporți de 99 % de omul de afaceri Arpad Zoltan Paszkany, iar 1 procent îl deține firma Euromentor Development SRL.

EUROMENTOR DEVELOPMENT SRL – este deținută de același Arpad Paszkany jr. (60 %) și firma off-shore din Seychelles Mentor Development LTD (40 %). Se ocupă cu ”activități ale holdingurilor”, are 6 angajați și o pierdere netă în 2013 de peste 740.000 de lei. De menționat că în același grup de firme există și South East Euromentor SRL, în care Paszkany nu este asociat, dar prin care a participat la licitația din 2006 pentru construirea unui mall în Cluj-Napoca, pierdută în fața companiei Iulius Mall a omului de afaceri Iulian Dascălu. În South East Euromentor sunt asociați în proporții egale off-shore-ul Mentor Development LTD și Cristina Fărcaș, fiica fostului prefect de Cluj, Alexandru Fărcaș, în vremea căruia Arpad Paszkany a obținut de la Stat terenul de la ”Șapca Verde”, pe care s-a ridicat complexul comercial Polus.

ROMDEVON LEASING SRL (fostă ROMDEVON LEASING IFN SA) – Prin hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor din data de 28 februarie 2014, instituția financiară nebancară s-a transformat în SRL, iar obiectul principal de activitate CAEN a fost schimbat din ”leasing financiar” în ”comerț cu autoturisme și autovehicule ușoare”. Potrivit MFP, fostul IFN a avut în 2013 o pierdere de peste 105.000 lei. Asociații noului SRL sunt Arpad Zoltan Paszkany (47,63 %), firma Assix Architecture SRL (47,29 %), Arpad Paszkany-tatăl (2,02 %) și Mentor Development LTD (3,04 %).

FORTUNE INTEL SRL (fostă Ecomax Management Group SRL) – societatea funcționează sub această denumire din 22 aprilie 2011, când s-a schimbat și obiectul de activitate în ”activități de realizare a soft-ului la comandă”. Fostul patron CFR și tatăl său se întâlnesc în acționariatul acestei firme cu câte 24, respeciv 20 de procesnte. Restul procentelor sunt împărțite de firma Assix Architecture SRL (16 %) și Karacsony Zsolt Janos (40 %). Societatea a avut în 2013 o pierdere netă de aproape 170.000 de lei.

ASSIX ARCHITECTURE SRL (fostă Baucom SRL) – este deținută în proporții egale de Mentor Development LTD și Szekernyes Karoly, are ca principal obiect de activitate ”activități de inginerie și consultanță tehnică”, doi angajați și o pierdere în 2013 de 182.000 de lei.

COMPANIA DE INFORMATICĂ APLICATĂ SA – a fost implicată într-un scandal la sfârșitul anului 2013, când Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) l-a amendat pe Arpad Paszkany senior cu 51.000 de lei pentru modul cum a preluat acțiuni. ”Tranzacțiile cu acțiuni emise de S.C. Compania de Informatică Aplicată S.A. Cluj-Napoca derulate de S.C. Assix Architecture S.R.L Cluj-Napoca (fosta S.C. Baucom S.R.L. Cluj-Napoca), Paszkany Arpad și Feher Anamaria în datele de 07.07.2011 și 21.07.2011 au fost tranzacții negociate în prealabil; În cadrul Adunărilor Generale ale Acționarilor S.C. Compania de Informatică Aplicată S.A. Cluj-Napoca din datele de 10.12.2011, 25.05.2012, 26.10.2012, 28.03.2013 și 28.05.2013 au fost prezenți, prin mandatari, S.C. Assix Arhitecture S.R.L. Cluj-Napoca (fosta S.C. Baucom S.R.L. Cluj-Napoca), Paszkany Arpad și Feher Anamaria care au votat identic la toate punctele de pe ordinea de zi a respectivelor ședințe; Paszkany Arpad și Feher Anamaria au fost prezumați că acționează în mod concertat în ceea ce privește S.C. Compania de Informatică Aplicată S.A. Cluj-Napoca”, s-a arătat în decizia ASF. Acționarii companiei sunt  Assix Arhitecture SRL,  Arpad Paszkany-tatăl și Anamaria Feher (iubita lui Paszkany jr.), ce dețin împreună 276.538 de acțiuni reprezentând 93,73% din capitalul social al societății.

paszkany si anamaria (3)
Arpad Paszkany jr. și Anamaria Feher

PAPRIKA RADIO SRL –  Arpad Zoltan Paszkany deține un procent de 5,6 % și este asociat cu mai multe persoane, printre care politicienii UDMR Eckstein Kovasc Peter și Laszlo Attila, precum și oamenii de afaceri Nagy Zoltan, Ioan Mezei, Vasile Vita și Peter Pal.

MANGO RECORDS SRL – casă de discuri înființată în 2011 de Arpad Zoltan Paszkany și iubita lui Anamaria Feher, împreună cu realizatorul TV Cătălin Măruță. Acesta și soția lui, cântăreața Andra, au o legătură strânsă cu Paszkany și iubita lui. Anamaria a fost dansatoare în trupa Andrei, iar Paszkany și Anamaria sunt nașii de botez ai copilului celor doi. Cele două cupluri și-au petrecut numeroase vacanțe împreună. Din februarie 2013 au intrat în firma Mango Records doi foști componenți ai trupei Akcent, Mihai Gruia și Sorin Brotnei. Cei doi nou veniți au câte 10 %, Paszkany și Anamaria au câte 20 % și Măruță 40 %.

Paszkany și iubita lui, la venirea dintr-un concediu împreună cu Andra și Măruță
Paszkany și iubita lui, la venirea dintr-un concediu împreună cu Andra și Măruță

POLUS REAL ESTATE  SRL – firma care trebuie să construiască împreună cu Primăria Cluj-Napoca cartierul Tineretului. Paszkany deține 13 % și se judecă cu asociații, două firme off-shore Iris Ventures LTD și Burnet Holding LLC pentru a-și recupera banii investiți și pentru a ieși din firmă. Arpad Paszkany jr. și Iris Ventures au lichidat și dizolvat deja, în noiembrie 2013, societatea de construcții Arcadom Transilvania SRL, în care erau asociați.

Comments

comentarii

1,3 milioane de lei de la bugetul local vor fi pentru organizarea ediției din 2024 a Zilelor Clujului. Ediția din acest an va avea loc în perioada 30 mai-2 iunie.... Citește mai mult
Studiile pentru realizarea trenului metropolitan din Cluj vor fi finalizate și prezentate public primăvara aceasta, a arătat primarul Emil Boc. Primăria a suplimentat cu 1 milion de lei bugetul pentru realizarea studiului de fezabilitate.... Citește mai mult

3 comentarii

  1. lipsesc cateva societati si persoane cheie, precum eu 🙂

  2. Cel mai interesant mi se pare cum au ajuns asociati un ungur (relativ) tanar, auto-descris si liber-asumat ca bisnitar de spray-uri deodorante inca din ian. ’90, cu un roman (relativ) batran, fost doctor la militie/politie…

    Sa vedem cati concitadini stiu ‘povestea’ adevarata.

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!