fbpx

Percheziții la un avocat cunoscut din București, implicat și în mediul juridic din Cluj

Polițiștii din Capitală efectuează percheziții la locuința și la cabinetul unui avocat cunoscut din București, implicat și în mediul juridic din Cluj, având sediu secundar aici.

Politistii fac 18 percheziții în București și in doua județe, intr-un dosar de evaziune fiscală in domeniile IT și consultanță, cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro. În dosar sunt vizate 16 persoane, între care avocatul Doru Boștină și fiul acestuia, spun surse judiciare. Politistii si procurorii au descins la locuințele acestora din Bucuresti si Corbeanca, precum si la cabinetul de avocatură al lui Doru Bostină.

”Politiștii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, desfasoara o operatiune pentru combaterea evaziunii fiscale in domeniul IT si al consultantei, astfel ca au loc 18 perchezitii la 16 persoane suspectate ca ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.000.000 de euro.

Sunt efectuate 18 perchezitii domiciliare in Bucuresti si in judetele Ilfov si Ialomita, iar persoanele vizate sunt suspectate ca s-ar fi sustras de la indeplinirea obligatiilor fiscale prin evidentierea, in actele contabile sau in alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive.

Una dintre societatile comerciale care ar fi evidentiat in actele contabile sau in alte documente legale cheltuieli care nu au la baza operatiuni reale este o casa de avocatura din municipiul Bucuresti”, se arată într-un comunucat al Poliției Române.

În martie 2015, Doru Boștină a fost condamnat de către Curtea de Apel Ploiești la trei ani de închisoare pentru trafic de influență în dosarul ”CFR Marfă – Gruia Stoica”. Sentința nu este definitivă.

Societatea civilă cu răspundere limitată BOŞTINĂ & ASOCIAŢII are sediu secundar în Cluj-Napoca încă din 2007. Contactat de CLUJUST.ro, avocatul colaborator din Cluj, Nicoleta Pocse, a spus: ”aici nimeni nu ne-a vizitat. Atât am avut de declarat”.

Casa de avocatură Boştină şi Asociaţii s-a implicat și în mediul universitar. Un student de la Facultatea de Drept a UBB Cluj primește în fiecare an o bursă de 200 de euro în programul ”Bursele Boștină”, ce includ și Universitatea din București. De asemenea, în decembrie 2004, casa Boștină a marchat prima ediţie a Zilei Europene a Avocaţilor printr-un proiect dedicat studenţilor de la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Boylai din Cluj-Napoca. În cadrul proiectului ”Avocat pentru o zi”, derulat împreună cu centrul de formare juridică „Intensa Training” din Cluj-Napoca, doi studenţi din anul IV de la Facultatea de Drept  au avut ocazia de a-i însoţi pe avocaţii biroului din Cluj ai casei de avocatură pe parcursul întregii zile în sălile de judecată  din instanţe și în alte activități.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina