fbpx

Direcția de Finanțe mai vrea un supliment de 2,5 milioane lei de la CFR. Administratorul judiciar a refuzat-o

Direcția de Finanțe a mai solicitat în dosarul de insolvență al clubului de fotba CFR un supliment de 2,5 milioane lei, pe lângă suma de 54 de milioane, cu care este înscrisă în tabelul creditorilor. Vedeți mai jos motivul pentru care administratorul judiciar a respins cererea.

Inițial, la data de 23 martie 2015, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) a formulat declarație de creanța pe care a depus-o la dosarul cauzei, prin care a solicitat înscrierea în tabelul preliminar al debitoarei cu suma de 54.170.696 Lei, reprezentând creanțe bugetare.

În continuare, la data de 08 aprilie 2015, CFR a semnat de primire Avizul DGRFP prin care aduce la cunostința debitoarei ca începând cu data de 22.04.2015 aceasta va face obiectul unei inspecții fiscale, având la baza o serie de obiective stabilite de creditorul bugetar.

Apoi, la data de 20 aprilie 2015, DGRFP a comunicat prin fax la dosarul cauzei a doua cerere, prin care solicită în principal înscrierea în tabelul creditorilor CFR cu suma de 2.567.259 Lei, iar în subsidiar prorogarea termenului de înregistrare a cererii suplimentare de admitere a creantei initiale, invocând prevederile art. 102 alin. (1) din Legea 85/2014. În aceasta cerere arată ca din analiza bazelor de date existente la nivelul ANAF, rezulta ca debitoarea a desfasurat tranzacții cu persoane afiliate, ceea ce presupune necesitatea efectuarii unei inspecții fiscale.

Potritivit cererii, suplimentul de 2.56 milioane Lei, reprezintă contribuții CAS , CASS, Somaj 0,5%, Fond Garantare, Accidente de Munca, Concedii indemnizații, Șomaj angajați.

Administratorul judiciar al CFR, societatea profesională RTZ&Partners a respins cererea pe motiv că respectă termenul legal de depunere. ”Administratorul judiciar a constatat ca la data formularii Cererii DGRFP, care face obiectul prezentei analize, inspectia fiscala nu a fost demarata (aceasta urmând sa înceapa la data de 22.04.2015, conform Avizului comunicat în scris CFR) si în consecinta Raportul de inspecție fiscala nu a fost întocmit. Astfel, termenul de 60 de zile prevazut de Lege pentru efectuarea inspectiei fiscale si întocmirea raportului de inspectie fiscala nu a fost respectat de catre DGRFP, având în vedere ca notificarea privind deschiderea procedurii insolventei CFR a fost publicata în BPI nr. 3204/18.02.2015.”, se arată în Buletinul procedurilor de insolvență din 11 mai.

”Documentul prin care se constata creanța „suplimentara”, pe lânga faptul ca nu este un raport de inspecție fiscala, este un document nesemnat, care conține calcului sumei estimate solicitate, fara a se arata baza legala a calculului efectuat. Or, în acest caz, nu putem considera ca o suma estimata fara justificari, este efectiv constatata. În concluzie, raportat la aspectele invocate în prezenta analiza, RTZ va proceda la respingerea Cererii depuse de DGRFP la dosarul cauzei”, se mai arată în același document.

Comments

comentarii

Elevii din județul Cluj vor face ore remediale prin programul național „Școală după școală”. Acest program vizează elevii din clasele primare și gimnaziale.... Citește mai mult
Horoscop 3 martie 2021. Află ce zodie e nevoită să aibă mai multă grijă de sănătate și cine are tensiuni în relația de cuplu.... Citește mai mult
Dan Tarcea a spus că bulgărele de sare descoperit pe traseul metroului nu va fi o problemă atât de mare, iar în acest moment se caută soluții pentru remedierea problemei. De asemenea, costurile proiectului vor crește puțin.... Citește mai mult
Bugetul de stat pentru anul 2021 a fost adoptat de Parlament, în forma depusă de Guvern, fără modificări.... Citește mai mult

Lasă un răspuns