fbpx

Percheziții într-un dosar de proxenetism în Cluj și Mureș, inclusiv în Hădăreni. Poliția a mers ca la război

Polițiștii Secției 4 Poliției Rurală Câmpia Turzii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turda, au pus în executare trei mandate de percheziție, în județele Cluj și Mureș, la locuințele a trei bărbați bănuiți de proxenetism. Unul dintre ei este un lider al romilor din celebra localitate Hădăreni din Mureș, fiind și parte într-un proces la CEDO după conflictele interetnice din 1993. Polițiștii clujeni au plecat în număr mare, ca la război, la aceste percheziții, după cum se poate vedea în video-ul de mai jos.

Cei trei inculpați sunt acuzați că au profitat de pe urma a două femei, pe care le obligau să se prostitueze.

”Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada martie – iulie 2021, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 38 și 56 de ani, din județele Cluj și Mureș, ar fi determinat și înlesnit, în mod repetat, practicarea prostituției, de către 2 femei, în județele anterior amintite, cu scopul obținerii de bani și bunuri de pe urma acestei activități.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care valori monetare de 4.200 de lei și un autoturism, care ar fi fost folosit la săvârșirea infracțiunii.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al polițiștilor Direcției Operațiuni Speciale, precum și de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Cluj și Serviciului Criminalistic.”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

Cei trei au fost prezentați unui judecător de drepturi și libertăți de la Judecătoria Turda. Alin Mocean și Marius Flaviu Hoca, de 38 și 45 de ani, din Luna (jud. Cluj) și Luduș (Mureș) au fost arestați preventiv, iar față de cel de-al treilea inculpat, Costică Moldovan, de 56 de ani, din Hădăreni, s-a dispus măsura controlului judiciar.

Din imaginile puse la dispoziție de IPJ Cluj se vede că polițiștii au plecat la cele trei percheziții în locații periculoase cu nouă mașini, autoturisme și dube.

Costică Moldovan și alți romi din Hărăreni au ajuns la CEDO după conflictele interetnice din localitate din anul 1993.

”Reclamanţii au declarat că au plecat din sat după ce au fost martori la arderea şi distrugerea caselor lui Iulius Moldovan şi Mariei „Raria” Rostaş. Au căutat refugiu în pădure, pe câmpii, în satele vecine şi la rude. Atunci când au încercat să se reîntoarcă în sat, i-a întâmpinat mulţimea furioasă şi au fost izgoniţi de poliţie, care a tras cu arma asupra lor. Aceştia declară că mulţimea le-a ars şi distrus casele şi bunurile. În consecinţă, au fost nevoiţi să doarmă afară mai multe perioade de timp, fără mâncare sau haine.

În urma evenimentelor, au fost nevoiţi să trăiască ani de zile în cocini de porci, fără mobilă, iar unii dintre ei, printre care şi Costică Moldovan, au fost bătuţi de poliţie. Călina Rostaş, Nadia Moldovan şi VirgilSorin Moldovan au declarat că din cauza condiţiilor de viaţă s-au îmbolnăvit fizic şi mintal. În scrisoarea sa din 19 august 2008, Costică Moldovan a informat instanţa de faptul că nu a fost parte la procedura civilă introdusă în faţa instanţelor naţionale. Acesta a arătat că acţiunea civilă a depins de rezultatul acţiunii penale, iar aceasta din urmă a fost respinsă din motive politice. În consecinţă, nu a avut ocazia să îşi prezinte capetele de cerere în faţa instanţelor naţionale. Lenuţa şi Claudiu Rostaş au declarat că doar o singură cameră din casa părinţilor a fost renovată din fondurile Guvernului. Radu-Mihai Rostaş consideră că nu a putut termina şcoala din cauza unei pretinse discriminări din partea colegilor săi.”, se arată în hotărârea CEDO

Comments

comentarii

Alexandru Chipciu a fost exclus din lot de Marius Șumudică înainte de CFR Cluj - Young Boys Berna în Liga Campionilor.... Citește mai mult
Ploaia și vijelia de duminică seara au creat probleme în mai multe zone din județul Cluj. Vântul a „luat pe sus” acoperișul unei case din Mihai Viteazu, producând o avarie la rețeaua de gaze.... Citește mai mult
Luni au intrat în vigoare restricțiile de circulație pe Splaiul Independenței, după crearea unui culoar dedicat transportului în comun.... Citește mai mult
Municipiul Cluj-Napoca a fost din nou lovit de o ploaie puternică în după-amiaza zilei de luni.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!