fbpx

Percheziții DNA la arhitectul care a proiectat ”monstrul” urbanistic din Gruia

Procurorii DNA au percheziționat biroul arhitectului șef din Primăria Baia Mare, Mircea Dinculescu, pe care l-au dus la audieri. Acesta este proiectantul mai multor blocuri între case din Cluj-Napoca, cel mai elocvent fiind ”monstrul” de pe strada Romulus Vuia, cartiertul Gruia.

Procurorii DNA au sigilat de dimineață biroul arhitectului șef din Baia Mare, Mircea Dinculescu, au ridicat documente și l-au dus la audieri pe cel vizat de anchetă. Sursele Clujust.ro spun că pe numele arhitectului exista un mandat de aducere.

Potrivit unui comunicat al DNA, ”procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Biroul Teritorial Baia Mare efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează săvârșirea unor infracțiuni corupție, comise în perioada 2015 – 2016.

În cursul zilei de 09 iunie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 4 locații situate în municipiul Baia Mare, din care una reprezintă sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.”

Proiect controversat în Cluj-Napoca

Numele lui Mircea Dinculescu încă este pomenit de locatarii de la case de pe strada Romului Vuia din Cluj-Napoca, unde s-a construit un ditamai blocul pe o autorizație de extindere.  Povestea ”monstrului” urbanistic din Gruia a inceput in august 2007, cand consilierii locali au aprobat un Plan Urbanistic de Detaliu pentru construirea a trei blocuri cu patru etaje pe strada Romulus Vuia nr. 8-10. La protestul vecinilor, municipalitatea a refuzat sa elibereze autorizatia de construire, dar in 2011 a fost obligata de instanta sa o faca, astfel ca lucrarile au inceput in vara anului 2012.

Proiectantul este arhitectul Mircea Dinculescu, cel care are in palmares mai multe proiecte de blocuri intre case in Cluj-Napoca. Acesta, prin Adamco Grup SRL, alaturi de David Alexandru Simion si sotia lui, Voichita, au fost beneficiarii proiectului. Inainte de inceperea lucrarilor, in 2012, au vândut afacerea către Mordin Construct SRL din Baia Mare, firma infiintata cu doar cateva luni inainte de tranzactie. Dinculescu este si el asociat în această firmă, alături de Vasile si Ioan Moroz.

”Am proiectat o cladire care se incadreaza in legi, iar ca design, nu cred ca o sa fie urata. Inainte era aici barul Cocor, era o zona infecta, asta de ce nu spune niciun vecin?”, spunea Dinculescu in primavara lui 2013.  Prefectul de Cluj a atacat în instanță proiectul, dar a pierdut pe procedură. 

Imagini cu blocul din Gruia AICI

Istoria ”monstruluI” urbanistic o puteți citi AICI

Comments

comentarii

Lasă un răspuns