Percheziții, din nou, la Primăria Cluj-Napoca. Se ridică documentele unei licitații

Procurorii DNA Cluj au descins, din nou, la Primăria Cluj-Napoca, după percheziția din 7 octombrie. De data aceasta, sunt vizate licitația și contractul pentru sistemul de ticketing din mijloacele de transport în comun, implementat de firmele Ramb și CS Vision, deținute de un om de afaceri trimis în judecată de DNA într-un dosar la Brașov.

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada 2012 – 2015.

În cursul zilei de 10 noiembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 22 locații situate în municipiul București și județele Cluj și Brașov, din care 2 sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, a Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj Napoca, din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și a Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj Napoca.

Sistemul de ticketing este implementat de asocierea CS Vision – Ramb SRL, ambele firme  controlate de omul de afaceri braşovean Răzvan Gabriel Bîgiu, cunoscut ca un apropiat al fostului PDL. Tot Bîgiu prin firmele Ramb si Viacor a primit contractul pentru sistemului de bike sharing.

Valoarea pentru care a fost adjudecat proiectul de ticketing este 21,05 milioane de lei, 26 de milioane cu taxa pe valoarea adăugată inclusă. În cadrul proiectului au fost modernizate 87 de staţii de transport în comun în Cluj-Napoca, fiind montate 94 de copertine, amenajate 61 de automate de eliberare a legitimaţiilor de călătorie, respectiv 74 de panouri de afişaj cu privire la circulaţia mijloacelor de transport în comun.

Procurorii DNA au arătat că Aristotel Căncescu a făcut plăţi ilegale din bugetul Consiliului Judeţean Braşov, către două firme „de casă”, deţinute de apropiaţi de-ai săi, care erau abonate la contractele publice scoase la licitaţie sub autoritatea lui Căncescu.

Firma Ramb Sistem, deţinută de Gabriel Bîgiu, ar fi primit în mod abuziv suma de 664.000 lei (aproximativ 150.000 euro), în plus de banii plătiţi prin contractele cu CJ Braşov, din 2007 şi 2008, pentru reabilitarea Complexului de Agrement Tâmpa şi pentru amenajarea terenurilor de sport ale Liceului „Andrei Şaguna”. Cele două contracte publice valorau peste 15 milioane de lei (3,4 milioane de euro).

În schimb, firma Ramb Sistem ar fi construit un teren de tenis la reşedinţa lui Aristotel Căncescu, chiar cu materialele folosite la onorarea celor două contracte publice cu CJ Braşov. Practic, Căncescu şi-a făcut teren de tenis pe banii contribuabililor, firma respectivă folosind banii veniţi din contractele cu CJ Braşov.

Comments

comentarii

U-BT Cluj a plecat spre Râmnicu Vâlcea, acolo unde va juca o partidă importantă pentru ocuparea locului doi la finalul sezonului regulat.... Citește mai mult
Roma este cuprinsă de doliu și reverență, în timp ce în centrul istoric al orașului se desfășoară ultimele pregătiri pentru înmormântarea Papei Francisc, care a murit luni, 21 aprilie, în a doua zi de Paște, la vârsta de 88 de ani.... Citește mai mult

Lasă un răspuns