fbpx
Penitenciarul Gherla

Patru incidente într-o singură zi în Penitenciarul Gherla. Sunt aproape la ordinea zilei

În 3 noiembrie au avut loc patru incidente în Penitenciarul de Maximă Siguranță Gherla: Două bătăi între deținuți, un gardian lovit și o ingerare de obiecte. Surse din rândul gardienilor ne-au spus că sunt aproape zilnic incidente, iar conducerea nu ia măsuri.

Clujust a intrat în posesia raportului zilnic pe care penitenciarele din toată țara îl trimit la Ministerul Justiției.

Agresiuni Penitenciarul Gherla:

”1. În data de 03.11.2022, în jurul orei 0957, pe holul dintre secțiile de deținere, cu ocazia întoarcerii de la activitatea de sport, un deținut a fost agresat fizic de către alt deținut.

 Deținuții au fost prezentați la cabinetul medical al unității, unde s-a constatat că nu prezentau urme de violență corporală și nu solicită consult medico-legal.

Agresorului i-a fost întocmit raport de incident și ambii deținuți au fost relocați la alte camere de deținere. Despre producerea evenimentului a fost informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate și a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla.

2. În data de 03.11.2022, în jurul orei 2140, la camera, cu ocazia distribuirii tratamentului medicamentos, un deținut a declarat faptul că, în seara zilei de 02.11.2022, în jurul orei 0200, a fost agresat fizic de către alt deținut.

 Deținuții au fost prezentați la cabinetul medical al unității, unde s-a constatat că agresorul nu prezenta urme de violență corporală, iar persoana agresată prezenta „excoriații regiunea frontală dreaptă și regiunea zigomatică dreaptă și tumefiere antepicior drept”, pentru care a primit îngrijirile medicale necesare. Niciunul dintre deținuți nu solicită consult medico-legal.

Agresorului i-a fost întocmit raport de incident, iar persoana agresată, la cererea sa, a fost relocată la o altă cameră de deținere. Despre producerea evenimentului a fost informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate și urmează să fie sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla.”, se arată în raport.

Ingerare voluntară de obiecte Penitenciarul Gherla:

”În data de 03.11.2022, în jurul orei 2130, la camera, pe fondul unor probleme medicale, un deținut a declarat faptul că a ingerat voluntar o coadă de lingură și două lame provenite de la un aparat de ras de unică folosință.

Acesta a fost prezentat la cabinetul medical al unității și a fost luată măsură ținerii sub observație medicală.

Deținutului i-a fost întocmit raport de incident, iar despre producerea evenimentului au fost informate conducerea unității și judecătorul de supraveghere a privării de libertate.”

Ultraj

Tot în raport se arată că: ”În data de 03.11.2022, în jurul orei 1800, la camera, cu ocazia servirii mesei de seară, fără un motiv cunoscut, un deținut a aruncat cu o coadă de mătură pe vizeta ușii de la camera de deținere, lovindu-l pe agentul supraveghetor.

Agentul supraveghetor a fost prezentat la cabinetul medical al unității, unde s-a constatat că prezenta urme de violență corporală pentru care a primit îngrijirile medicale necesare.

Deținutului i-a fost întocmit raport de incident, iar despre producerea evenimentului a fost informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate și a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla.”

Comments

comentarii

La Cluj-Napoca a avut loc un fenomen atmosferic interesant - inversiunea termică. Astfel, am putut să vedem cum aerul rece coboară mai aproape de pământ.... Citește mai mult
Piața Avram Iancu se „îmbracă” în haine de sărbătoare. Pregătirile pentru 1 Decembrie, Ziua Națională a României, sunt în toi.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!