fbpx
Vasile Lucuț (sursa foto cotidiantr.ro)

Patronul Unicarm, achitat definitiv. Profesorul Mateuț recuperează din scorul cazurilor cu DNA

”Regele mezelurilor” Vasile Lucuț, patronul Unicarm, a fost achitat definitiv în procesul de corupție. Avocatul lui, profesorul Gheorghiță Mateuț, este la a doua victorie contra DNA anul acesta, după condamnările din anii trecuți: Voiculescu, Fenechiu, Apostu…

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins apelul DNA și a menținut sentința Curții de Apel Cluj din martie 2014, prin care patronul supermarketurilor Unicarm, Vasile Lucuț, și polițiștii Vlad Boșca și Felician Jurj din Satu Mare au fost achitați pe motiv că fapta nu există (art. 16 lit.(a) Cod procedură penală).

Prin rechizitoriul din februarie 2013, DNA Oradea l-a acuzat pe Vasile Lucut că ar fi cumparat cu 2.000 de lei influența politistului Vlad Bosca din Satu Mare pentru a-l pune pe un subordonat, Felician Jurj, să vorbească cu un prieten de-al lui, polițist, Gheorghe Patraus, să-i puna o vorbă bună lui Lucuț la soția acestuia din urmă, judecatoare la Curtea de Apel Oradea, unde patronul Unicarm era judecat pentru ultraj.

Rechizitoriul a fost ”desființat” de magistrații Curții de Apel Cluj.  Limbajul codat dintre inculpati invocat de DNA a fost considerat unul normal de magistratii Curtii de Apel Cluj. DNA a sustinut ca „doamna doctor” este de fapt judecatoarea pentru patronul Unicarm.  Acesta a demonstrat că are probleme de sanatatea. O altă problemă a fost ca procurorii DNA nu au depus la dosar CD-urile originale cu interceptările.

„Acuzarea a susţinut  că  probele  administrate  în  faza  de  urmărire penală dovedesc, fără dubiu vinovăţia inculpaţilor, afirmaţie care însă nu este reală.” . ”Nu există nicio dovadă concretă în afară de presupuneri şi supoziţii,că inculpaţii ar fi desfăşurat activitatea infracţională reţinută în sarcina lor prin actul de sesizare al instanţei.”, sunt pasaje din motivarea Curții de Apel Cluj. Mai multe detalii AICI.

avocat gheorghita mateut clujust (4)După condamnările clienților săi, Sorin Apostu (4 ani şi 6 luni de închisoare), Relu Fenechiu (5 ani de închisoare în dosarul „Transformatorul”), Dan Voiculescu (10 ani în dosarul ICA), avocatul și profesorul de la UBB, Gheorghiță Mateuț (foto), a început în februarie cu achitarea lui Marian Oprișan, care nu e definitivă, iar acum a obținut achitarea definitivă a lui Vasile Lucuț. Pe lângă dosarele de la DNA, Mateuț a obținut săptămâna trecută achitare în celebrul caz Flueras de la Timișoara, după ce în 2013 a câștigat pentru acesta la CEDO.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina