fbpx

Pasagerul cu numărul 1 milion din acest an pe Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj

Anul acesta, Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj a atins 1 milion de pasageri cu o lună mai repede decât în 2015. Pasagerul 1 milion a fost un instructor auto, care a fost premiat cu un sejur în Grecia, parcare gratuită la Aeroport timp de un an și o geantă de voiaj.

În 2015, numărul de 1.000.000 de călători a fost atins în luna septembrie, iar acum a fost atins în august. Pasagerul un milion din acest an este Marius Pop, de profesie instructor auto, care se afla într-un charter turistic Heraklion – Cluj al companiei aeriene Aegean Airlines. ”Nu știam ce se întâmplă, în avion au anunțat.”, a spus acesta la sosire. Bărbatul a fost premiat cu un sejur în Grecia din partea Christian Tour, în perioada mai-iunie 2017, un abonament pe un an în parcarea de la Aeroport din partea UTI și o geantă de voiaj. De asemenea, pasagerii 999.999 și 1.000.001 au primit și ei vouchere de călătorii, parcare gratuită și alte premii.

pasager 1 milion 2016 aeroport cluj (9)

„Atingerea acestui prag semnificativ, de 1 milion de pasageri, mult mai devreme comparativ cu alţi ani, nu este deloc o surpriză pentru mine. Ea este rezultatul atâtor ani de muncă şi de investiţii în infrastructura Aeroportului „Avram Iancu”, investiţii care au permis, iată, să fim astăzi al doilea aeroport al ţării şi unul dintre cele mai importante motoare ale dezvoltării economice atât a judeţului Cluj cât şi a întregii regiuni” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

Directorul Aeroportului, David Ciceo, a spus că se estimează că la anul se va depăși numărul de 2 milioane de pasageri. ”Avem o creștere importantă. Ne bucurăm că direct și indirect putem fi utili municipiului Cluj-Napoca și județului Cluj.”

”Am găsit deja soluții până la 3 milioane de pasageri. Urmează în lunile următoare să avem două porți la etaj, este vorba de zona restricționată plecări externe și, bineînțeles, că facem planuri pentru 5 milioane de pasageri. La fel cum între 2004 și 2007 am făcut un plan strategic prin care am estimat că vom depăși 1 milion de pasageri, am estimat infrastructura de care avem nevoie, la fel, acum, avem în pregătire un plan strategic pentru dezoltarea infrastructurii și a traficului, astfel încât să putem face față în următorii 10 ani la 5 milioane de pasageri”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns