fbpx

Ordonanța pentru interzicerea UBER la Cluj a fost respinsă definitiv!

Ordonanța președințială pentru interzicerea serviciilor UBER în Cluj, cerută de o asociație de taximetriști, a fost respinsă definitiv de Curtea de Apel Cluj.

Curtea de Apel Cluj a admis apelul companiei Uber împotriva ordonanței președințiale a Tribunalului Specializat din noiembrie 2016, prin care se dispunea încetarea serviciilor și care a și fost suspendată la scurt timp după aceea. Acum, ordonanța a fost anulată de tot.

După trei amânări de pronunțare, prima în 13 februarie, completul de judecată de la secția a II-a civilă a Curții de Apel Cluj a hotărât:

”Admite apelul declarat de apelantele SC Uber Systems Romania SRL şi Rasier Operations BV împotriva ordonanţei preşedinţiale nr.2268, pronunţată la data de 16.11.2016 în dosarul nr.999/1285/2016 al Tribunalului Specializat Cluj pe care o schimbă, în tot, în sensul că:

Respinge cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de reclamanta Asociatia de Monitorizare Taxi Transilvania ca urmare a admiterii excepţiei lipsei calităţii procesuale active şi pasive, respectiv a interesului. Respinge cererea intimatei de obligare a apelantelor la plata cheltuielilor de judecată. Decizia este definitivă şi executorie. Pronunţată în şedinţa publică din 16.02.2017.”, se arată în minuta deciziei.

”S-a admis pe motiv că noi nu avem calitate procesuală. Dacă noi, ca taximetriști, nu putem să dăm în judecată Uber, atunci nu știu cine poate”, a spus Ioan Pugna, reprezentant al asociației.

“Este o veste foarte bună pentru cei peste 20.000 de utilizatori UBER din Cluj, pentru șoferii noștri parteneri de acolo și pentru întreaga comunitate. Cluj-Napoca este un oraș modern, în plină dezvoltare, care are nevoie de cât mai multe opțiuni de mobilitate urbană. Scopul nostru este să le oferim oamenilor încă o alternativă viabilă la mașina personală, iar Clujul are nevoie de cât mai multe astfel de alternative, fie că vorbim despre transport în comun, servicii de taxi, piste pentru biciclete sau servicii inovative așa ca Uber”, a declarat Alexandra Corolea, purtător de cuvânt UBER în România.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns