fbpx

A găsit un card bancar și l-a folosit la pariuri sportive online

Un clujean a fost trimis în judecată pentru că, în loc să ducă la poliție un card găsit, l-a folosit la pariuri sportive online.

Poliția clujeană a prezentat de-a lungul timpului mai multe cazuri de clujeni care au dus la poliție portofele găsite, însă nu toți oamenii sunt de bună credință.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca l-au trimis în judecată pe Florian Silviu Părduțiu sub acuzațiile de însușire a bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor și  efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată.

Acesta este acuzat că, în data de 5 august 2016, a găsit și nu a predat în termenul legal de 10 zile autorităților un card bancar Mastercard Forte emis de Banca Transilvania, pierdut de persoana vătămată pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Potrivit procurorilor, a doua zi după ce a găsit cardul, folosind un laptop, inculpatul a utilizat datele de identificare ale cardului bancar pentru efectuarea a trei tranzacții frauduloase în mediul online. Mai exact, și-a depus 550 de lei într-un cont de pariuri sportive.

După mai multe cazuri de acest gen, Banca Transilvania a introdus un sistem prin care la orice tranzacție online posesorul cardului primește prin SMS un cod unic ce trebuie introdus pentru a valida tranzacția.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns