fbpx

L-a lovit pe polițistul local pentru că i-a cerut să mute mașina de pe pista de biciclete: ”Tu știi cine-s eu?”

Un bărbat din Cluj a fost trimis în judecată pentru că l-a lovit pe un polițist local care i-a cerut să-și mute mașina de pe pista de biciclete. Inculpatul i-a arătat polițistului o legitimație de la Asociația Europeană pentru Siguranță și Antidrog, întrebându-l dacă ”știe cine este el?”

Prin rechizitoriul emis de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, la data de 9 februarie, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Cornel Grigore Sabău pentru comiterea infracțiunii de ultraj. Acesta este acuzat că în data de 11 iulie 2016, în jurul orei 10:20, i-a aplicat o lovitură cu braţul stâng, în zona abdomenului, persoanei vătămate, poliţist local în cadrul Direcției Poliția Locală Cluj-Napoca, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi care constatase o contravenţie comisă de inculpat.

Potrivit rechizitoriului, ”în data de 11.07.2016, persoana vătămată O.P., angajat în cadrul Direcţiei Generale Poliţia Locală Cluj-Napoca pe funcţia de poliţist local, a fost repartizat să-şi desfăşoare activitatea în zona str. Horea-Piaţa Gării-I.L.Caragiale, cu autoturismul de serviciu, sarcina acestuia fiind aceea de a fluidiza traficul rutier şi pietonal din zona Piaţa Gării.

În jurul orei 10:20, persoana vătămată se afla în capătul străzii Horea, pe sensul de mers către gară, asigurând respectarea regulilor de circulaţie pietonală în zonă, context în care inculpatul şi-a parcat autoturismul pe pista de biciclete aferentă străzii Horea, pe sensul de mers dinspre centru către gară, prin acţiunea sa încălcând prevederile art. 1 alin. 2 lit. g din HCL nr. 61/2014 privind reglementarea regimului juridic contravenţional pentru oprirea, staţionarea şi parcarea neregulamentară pe domeniul public sau privat al municipiului Cluj-Napoca.

Întrucât inculpatul parcase neregulamentar, iar în imediata apropiere era un loc de parcare liber, persoana vătămată i-a solicitat inculpatului să mute maşina de pe pista de biciclete, fapt pe care acesta din urmă l-a refuzat, spunând că se duce până la bancă. Cu aceeaşi ocazie inculpatul i-a prezentat persoanei vătămate o legitimaţie de membru al Asociaţiei Europene pentru Siguranţă şi Antidrog şi l-a întrebat dacă ştie cine este el?”.

Întrucât inculpatul a refuzat să mute maşina, poliţistul local a scos aparatul de fotografiat şi a surprins autovehiculul parcat pe pista pentru biciclete, intenționând ca ulterior să întocmească nota de constatare şi procesul-verbal de aplicare a sancţiunii contravenționale. Văzând acțiunile întreprinse de agentul de poliție locală, inculpatul s-a întors din drum şi a început să îl ameninţe, spunându-i că „îl va dezbrăca de haine și făcând referire la presupuşi superiori ai persoanei vătămate, după care a urcat la volanul maşinii şi a mutat-o pe locul de parcare din apropiere, care era neocupat.

După ce a mutat maşina, inculpatul s-a deplasat lângă persoana vătămată, care se afla lângă pista de biciclete, în faţa clubului Seven, situat pe str. Horea, nr. 12, şi a abordat o atitudine recalcitrantă, efectuând mai multe gesturi care l-au determinat pe persoana vătămată să îşi mişte, instictiv, de mai multe ori braţele, reacţii semnificând o încercare de autoapărare în faţa unor posibile atacuri.

În aceste împrejurări, inculpatul i-a aplicat polițistului local o lovitură scurtă, cu braţul stâng, la nivelul corpului, mai exact în partea dreaptă superioară a cavităţii abdominale, ulterior loviturii victima continuându-şi deplasarea spre autoturismul de serviciu.”

Pe site-ul Agenției se arată că Sabău este vicepreședinte. La capitolul activități din Cluj apare doar deschiderea filialei.

Comments

comentarii

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat, joi, că săptămâna viitoare va avea loc semnarea contractului de execuție privind modernizarea Parcului Feroviarilor. „Un proiect extraordinar de important”, spune edilul.... Citește mai mult
Târgul de la Negreni care trebuia să aibă loc în perioada 7-10 octombrie a fost anulat. Deși rata de incidență COVID-19 este 0 în acest moment, rata de vaccinare este una scăzută, fapt care a dus la anularea evenimentului.... Citește mai mult
O femeie nevăzătoare din Cluj-Napoca a fost victima gropilor slab semnalizate din Cluj-Napoca și s-a ales cu o fractură de gleznă.... Citește mai mult
CFR Cluj a fost învinsă cu 1-0 de Jablonec, în primul meci disputat în grupele Conference League.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!