fbpx

L-a lovit pe polițistul local pentru că i-a cerut să mute mașina de pe pista de biciclete: ”Tu știi cine-s eu?”

Un bărbat din Cluj a fost trimis în judecată pentru că l-a lovit pe un polițist local care i-a cerut să-și mute mașina de pe pista de biciclete. Inculpatul i-a arătat polițistului o legitimație de la Asociația Europeană pentru Siguranță și Antidrog, întrebându-l dacă ”știe cine este el?”

Prin rechizitoriul emis de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, la data de 9 februarie, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Cornel Grigore Sabău pentru comiterea infracțiunii de ultraj. Acesta este acuzat că în data de 11 iulie 2016, în jurul orei 10:20, i-a aplicat o lovitură cu braţul stâng, în zona abdomenului, persoanei vătămate, poliţist local în cadrul Direcției Poliția Locală Cluj-Napoca, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi care constatase o contravenţie comisă de inculpat.

Potrivit rechizitoriului, ”în data de 11.07.2016, persoana vătămată O.P., angajat în cadrul Direcţiei Generale Poliţia Locală Cluj-Napoca pe funcţia de poliţist local, a fost repartizat să-şi desfăşoare activitatea în zona str. Horea-Piaţa Gării-I.L.Caragiale, cu autoturismul de serviciu, sarcina acestuia fiind aceea de a fluidiza traficul rutier şi pietonal din zona Piaţa Gării.

În jurul orei 10:20, persoana vătămată se afla în capătul străzii Horea, pe sensul de mers către gară, asigurând respectarea regulilor de circulaţie pietonală în zonă, context în care inculpatul şi-a parcat autoturismul pe pista de biciclete aferentă străzii Horea, pe sensul de mers dinspre centru către gară, prin acţiunea sa încălcând prevederile art. 1 alin. 2 lit. g din HCL nr. 61/2014 privind reglementarea regimului juridic contravenţional pentru oprirea, staţionarea şi parcarea neregulamentară pe domeniul public sau privat al municipiului Cluj-Napoca.

Întrucât inculpatul parcase neregulamentar, iar în imediata apropiere era un loc de parcare liber, persoana vătămată i-a solicitat inculpatului să mute maşina de pe pista de biciclete, fapt pe care acesta din urmă l-a refuzat, spunând că se duce până la bancă. Cu aceeaşi ocazie inculpatul i-a prezentat persoanei vătămate o legitimaţie de membru al Asociaţiei Europene pentru Siguranţă şi Antidrog şi l-a întrebat dacă ştie cine este el?”.

Întrucât inculpatul a refuzat să mute maşina, poliţistul local a scos aparatul de fotografiat şi a surprins autovehiculul parcat pe pista pentru biciclete, intenționând ca ulterior să întocmească nota de constatare şi procesul-verbal de aplicare a sancţiunii contravenționale. Văzând acțiunile întreprinse de agentul de poliție locală, inculpatul s-a întors din drum şi a început să îl ameninţe, spunându-i că „îl va dezbrăca de haine și făcând referire la presupuşi superiori ai persoanei vătămate, după care a urcat la volanul maşinii şi a mutat-o pe locul de parcare din apropiere, care era neocupat.

După ce a mutat maşina, inculpatul s-a deplasat lângă persoana vătămată, care se afla lângă pista de biciclete, în faţa clubului Seven, situat pe str. Horea, nr. 12, şi a abordat o atitudine recalcitrantă, efectuând mai multe gesturi care l-au determinat pe persoana vătămată să îşi mişte, instictiv, de mai multe ori braţele, reacţii semnificând o încercare de autoapărare în faţa unor posibile atacuri.

În aceste împrejurări, inculpatul i-a aplicat polițistului local o lovitură scurtă, cu braţul stâng, la nivelul corpului, mai exact în partea dreaptă superioară a cavităţii abdominale, ulterior loviturii victima continuându-şi deplasarea spre autoturismul de serviciu.”

Pe site-ul Agenției se arată că Sabău este vicepreședinte. La capitolul activități din Cluj apare doar deschiderea filialei.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns