fbpx
Acasă » DEZVĂLUIRI / ANCHETE » Ordonanță de renunțare la urmărirea penală a unui bărbat care și-a lovit fosta soție: ”Nu există un interes public”

Ordonanță de renunțare la urmărirea penală a unui bărbat care și-a lovit fosta soție: ”Nu există un interes public”

După ce v-am prezentat o ordonanță halucinantă prin care s-a renunțat la urmărirea penală a unui bărbat care și-a bătut soția, avem o altă ordonanță a unui procuror de la  Parchetul Tribunalului Cluj prin care se renunță la urmărirea penală a unui individ care și-a lovit fosta soție. ”Nu există un interes public”, se arată sec în motivarea foarte scurtă a ordonanței.

Din motive de siguranță pentru victimă, nu vom face referiri la nume sau date exacte legate de incident. Potrivit datelor de la dosar, când bărbatul se afla în vizită la fiica lui, aflată în grija fostei soții, s-a iscat o discuție contradictorie între foștii soți, iar el a tras-o de păr pe femeie, i-a aplicat o lovitură cu palma peste față și cu piciorul în zona inghinală.

Urma violenței pe fața victimei

După câteva zile, femeia a depus plângere penală pentru amenințare și lovire. S-a dispus începerea urmăririi penale și apoi continuarea urmăririi penale. La fel ca în cazul anterior cu renunțare la urmărirea penală, și acest dosar a fost preluat de Parchetul Tribunalului Cluj de la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca.

După zece luni de la incident, un procuror cu 20 de ani vechime în profesie a emis ordonanță de renunțare la urmărirea penală. Mai jos puteți citi motivarea seacă a ordonanței.

”Având în vedere probatoriul administrat, în ceea ce privește comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe, prev. și ped. de art. 193 alin.1 C. pen, actele de urmărire penală efectuate relevă că în cauză sunt aplicabile prevederile art. 318 alin.1 C. pr. pen., deoarece pentru infracțiunea săvârșită legea prevede pedeapsa amenzii sau pedeapsa închisorii de cel mult 7 ani și raportat la starea de fapt reținută, modalitatea și împrejurările comiterii faptei, se constată că nu există un interes public în urmărirea aceteia. Pentru a reține astfel se are în vedere gravitatea infracțiunii și gradul de pericol social redus al faptei, urmarea produsă care constă în leziuni ce nu au necesitat pentru vindecare zile de îngrijiri medicale, iar ceea ce privește persoana suspectului faptul că nu este cunoscut cu antecedente penale.

În ceea ce privește infracțiunea de amenințare, prev. și ped. de art. 206, alin.1 C. pen, nefiind probe din care să rezulte, fără nicio urmă de îndoială, comiterea faptei de către suspect, în cursul lunii septembrie 2017, precum și împrejurările concrete în care a fost săvârșită, urmează a se dispune în cauză o soluție de clasare, fiind incidente în cauză prevederile art. 16 alin.1 lit.a C.pr.pen.. Ba mai mult, dacă amenințarea a fost exercitată cu ocazia comiterii infracțiunii de lovire din data de 14.11.2017, suspectul realizând practic răul cu care a amenințat, fapta de amenințare este absorbită de infracțiunea care a constituit obiectul amenințării, în speță lovirea sau alte violențe.”, a precizat procurorul Rica Leordean.

Între timp, fostul inculpat continuă să o amenințe, chiar și cu moartea, pe femeie.

Avocatul părții vătămate, Cătălin Bichescu, spune că bărbatul a prins curaj după soluția parchetului: ”Se putea da măcar o amendă sau să se propună amânarea aplicării pedepsei. Așa bărbatul a văzut că nu a pățit nimic, a prins curaj și o amenință în continuare. ”

Urmează ca un judecător de cameră preliminară să judece confirmarea ordonanței de renunțare la urmărirea penală, iar avocatul speră să întoarcă dosarul la parchet.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina