Om de afaceri din Cluj, arestat pentru traficarea drogului khat din Africa

Bărbatul de 51 de ani din Cluj-Napoca este acuzat de procurorii DIICOT că a introdus în România pste 350 de frunze khat, un drog nou ce face ravagii în Olanda și Marea Britanie. De altfel, aceasta din urmă era destinația finală a transportului din Africa. Acuzatul este asociat în mai multe firme în domeniul reparațiilor auto și a comerțului cu piese și accesorii.

Fabian Friczi Atila Iozsef, de 51 de ani, a fost arestat preventiv de către Tribunalul București pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, trafic internaţional de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc.

Bărbatul este acuzat că, în 15 iunie, a introdus pe teritoriul României, după efectuarea procedurilor specifice vamale la Biroul Vamal Otopeni, 22 de colete, expediate din Tanzania, în cantitate totală de 351,07 kg frunze khat, ce conțineau Cathinone — droguri de mare risc, respectiv Cathine — droguri de risc.

”În cauză, există suspiciunea rezonabilă  că la data de 15.06.2016, inculpatul Fabian-Friczi Atila-Iozsef a introdus pe teritoriul României, după efectuarea procedurilor specifice vamale la Biroul Vamal Otopeni,  un număr de 22 colete, expediate din Tanzania, în cantitate totală de 351,07 kg frunze khat, ce conţineau Cathinone, droguri de mare risc, respectiv Cathine, droguri de risc.”, au precizat procurorii DIICOT.

Procurorii susțin că drogurile au fost declarate la intrarea în România ca fiind frunze de hena importate din Tanzania, utilizate în industria cosmetică.

Ulterior, Fabian Friczi Atila Iozsef a transportat frunzele de khat de la Otopeni până în parcarea unui centru comercial din București, unde a fost reținut de anchetatori.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că rețeaua a fost coordonată de persoane de origine africană, rezidente în Marea Britanie, iar drogurile trebuiau să ajungă pe piața neagră din Marea Britanie, valoarea acestora fiind de aproximativ 700.000 de euro.

Inculpatul este originar din comuna Aghireșu, județul Cluj, și este sau a fost asociat în mai multe firme, unele cu sediul în Cluj-Napoca: Winglass Automotive Com SRL – mutată recent din Cluj-Napoca în comuna Voluntari, obiect de activitate ”comerț cu piese și accesorii auto”, Art Universum Impex din Zalău – obiect de activitate ”întreținerea și repararea autovehiculelor”, Mtglass SRL Cluj-Napoca (divolvată), Top Glass SRL Iași – ”Comert cu ridicata de piese si accesorii pentru autovehicule”, Art Autoglass Impex SRL Ilfov –  ”Intretinerea si repararea autovehiculel.

Comments

comentarii

Mulți dintre copiii din mediul rural nu au ieșit niciodată din satul lor, potrivit unui studiu realizat de World Vision România.... Citește mai mult
Un centru de îngrijiri animale a preluat recent o pisică pe nume Max, abandonată de stăpânii săi după șapte ani. Motivul abandonului este surprinzător și a stârnit indignarea iubitorilor de animale.... Citește mai mult

Lasă un răspuns