fbpx

Olandezul cu o cultură de 2.500 de plante de cannabis rămâne în arest

Curtea de Apel Cluj a respins contestația olandezului arestat preventiv pentru că deținea o cultură cu 2.500 de plante de cannabis în comuna Copalnic Mănăștur din Maramureș. Procurorii au descoperit cultura după ce hala în care se aflau plantele a luat foc.

cultura cannabisÎn 2 iunie, pompierii au fost anunțați că la o hală din comuna maramureșeană a izbucnit un incendiu. Cu această ocazie, polițiștii au văzut ce este în hală și au alertat DIICOT-ul. Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş  împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul  Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş au depistat o cultură de cannabis, amenajată într-o hală din comuna Copalnic Mănăştur, din judeţul Maramureş. Cu ocazia cercetării la faţa locului au fost depistate 2.456 de plante de cannabis în diferite stadii de dezvoltare, având un sistem de irigaţie, confecţionat artizanal, alimentat cu apă de la un puţ aflat pe terenul ce împrejmuieşte clădirea.

cultura cannabis 2De asemenea, pentru dezvoltarea optimă a plantelor s-a amenajat o instalaţie electrică pentru iluminat şi încălzit, de asemenea confecţionată artizanal, racordată ilegal la sursa de curent electric. Amplasarea halei era una ideală pentru a ascunde cultura de cannabis deoarece hala este ferită de ochii curioșilor, într-o livadă. Un bărbat din zonă a fost cel care a anunțat incendiul la 112 după ce a văzut flăcări la acoperiș. Mai mult, hala era împrejmuită de un gard confecționat din stuf și nimeni nu a pătruns în interior

Totodată, au fost găsite, în diverse recipiente de plastic (saci, pungi, lădiţe) muguri de cannabis uscaţi, fie deja măcinaţi şi pregătiţi pentru consum, fie o parte care urma să fie supusă procesului de măcinare cu ajutorul unui dispozitiv, în interiorul căruia se găseau urme vegetale din planta menţionată.

Din verificările efectuate, s-a stabilit că imobilul aparţine suspectului Tas Jos Cornelis Adrianus, cetăţean străin. Cantitatea totală de muguri de cannabis depistată a fost de 41,95 kg, în valoare de peste 690.000 euro. Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş au dispus faţă de suspectul T.J.C.A începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Imediat după incediu, olandezul a plecat din țară, dar s-a întors în 18 iunie, iar in 22 a fost arestat preventiv. În 2 iulie, Curtea de Apel Cluj a amânat judecarea contestației pentru ”indeplinirea procedurii de citare a inculpatului”, iar abia în 5 august s-a pronunțat asupra contestației și a respins-o.

Comments

comentarii

1,3 milioane de lei de la bugetul local vor fi pentru organizarea ediției din 2024 a Zilelor Clujului. Ediția din acest an va avea loc în perioada 30 mai-2 iunie.... Citește mai mult
Studiile pentru realizarea trenului metropolitan din Cluj vor fi finalizate și prezentate public primăvara aceasta, a arătat primarul Emil Boc. Primăria a suplimentat cu 1 milion de lei bugetul pentru realizarea studiului de fezabilitate.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!