Terasa veșnicului ”student” Iancu Șerbănescu, închisă în urma unui control ANAF și DSVSA

Terasa La Palat din curtea Muzeului de Artă din Cluj, deținută de fondatorul StudCard, Iancu Șerbănescu, a fost închisă în urma unui control al ANAF și DSVSA, informează site-ul partener Clujulcultural.ro.

tarasa la palatTerasa La Palat din incinta Muzeului de Arta a fost închisă  în urma unui amplu control efectuat in weekend de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Cluj și Agenția Națională de Administrare Fiscală. Organele de control au descoperit nereguli si au dispus suspendarea temporară a activității.

Terasa s-a deschis vara trecută, după ce firma Turism Development a câștigat licitația organizată de Muzeul de Artă, aflat în subordinea Consiliului Județean. La momentul licitației, asociații în Turism Development erau Iancu Serbanescu, fondatorul StudCard, si Sorin Buiac, directorul proiectului StudCard. La scurt timp, în 21 mai 2014, Buiac i-a cesionat părțile sociale lui Șerbănescu, iar în firmă a mai intrat o tânără, Kinczer Noemi Terez. Fondatorul StudCard deține 80 % din societate.

Intre firma lui Şerbănescu şi Muzeul de Artă, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean, există un contract de abonament lunar plătit de firmă pentru amplasarea terasei, care ar putea fi reziliat.

Este adevărat, confirm că ANAF impreuna cu Sanepid au inchis această terasă. Au găsit o mizerie de nedescris şi multe alte nereguli. Nu doresc să mai spun nimic. Noi am avut un contract clar cu contractanţii. Am aflat de control recent, cand am revenit din weekendul petrecut la ţară, unde mă retrag să îmi scriu cărţile”, a declarat pentru clujulcultural.ro istoricul Lucian Nastasă-Kovacs, managerul Muzeului de Artă.

Iancu Șerbănescu susține că DSVSA a dispus suspendarea temporara doar a blocului alimentar al unității, adica doar partea de preparare termica culinară, in vederea realizarii unor modificari ale spatiului. ”Datorita spatiul restrans pe care il avem la dispozitie pentru realizarea modificarilor cerute am decis sa inchidem temporar toata unitatea si sa realizam modificarile cerute. Spatiul nu ne permite sa facem modificari la „blocul alimentar” si in paralel  sa functioneze si barul si terasa, acesta  fiind unul foarte restrans”, a spus Șerbănescu.

Cine este Iancu Șerbănescu

Iancu Șerbănescu s-a făcut cunoscut în rândul tinerilor de acum zece ani, când era președintele Consorțiului Organizațiilor Studențești (COS). Între timp a devenit un prosper om de afaceri in domenii ca organizarea de evenimente cu finanțare publică și clădite pe spatele studenților. Printre altele, Iancu Serbanescu este administratorul Pârtiei Buscat Resort din Baisoara, iar de anul acesta a infiintat  Terasa La Palat din curtea Muzeului de Arta (Palatul Banffy). Serbanescu organizeaza, din 2013, Festivalul International de Stand-Up Comedy (FISC), finantat de Ministeru Tineretului si Sportului, dar si de Consiliul Judetean Cluj. Tot el gestioneaza si  Transilvania Music Event, un festival organizat de o firma de-a lui si care primeste, anual, finantare publica, prin Consortiul Studentilor din Romania.

Iancu Serbanescu este cunoscut in Cluj-Napoca ca cel care a implementat proiectul StudCard in 2006 – primul card studentesc din oras, care in 2008 a ajuns si in randul studentilor din Targu Mures. In 2013, StudCard s-a unit cu OmniPass, celalalt card studentesc din Cluj-Napoca, iar astfel cele doua entitati detin monopolul pe aceasta piata studenteasca.

Șerbănescu nu mai este student de ani buni, absolvind Facultatea de Medicina Dentară, unde tatal lui, Alin Serbanescu, este profesor universitar, insa deruleaza in continuare proiecte prin intermediul Consortiului Organizațiilor Studentesti, de aici impresia că Șerbănescu este veșnic student. COS obtine finantari publice, fie de la Ministerul Tineretului si Sportului, Consiliul Judetean Cluj sau Primaria Cluj-Napoca, pentru evenimente pe care le organizează.

Șerbănescu a fost singurul furnizor de mâncare la festivalul MOX de la Buscat-Băișoara și, de asemenea, a avut o gheretă la Untold Festival.

Comments

comentarii

UE recomandă populației să aibă provizii suficiente pentru cel puțin 72 de ore în caz de criză.... Citește mai mult
Peste 60 de elevi și profesori de gimnaziu din județul Cluj participă, miercuri, la Catedrala „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Mănăștur, la o întâlnire intensă și personală cu istoria trăită chiar de unii dintre bunicii lor.... Citește mai mult

Un comentariu

  1. prieten Iancu

    In completarea ultimei fraze din dibaciul articol, intreb: oare nu a avut si diaree, recent, Iancu Serbanescu ?

Lasă un răspuns