Platforma de parcare aeronave are nevoie de reparații și investiții. Seplecan le promite

Platforma de parcare aeronave și calea de rulare Delta de la Aeroportul Internațional Cluj, contruite în 1968, au nevoie de reparații și investiții pentru extidere, având în vedere că traficul aerian a crescut cu 30% în primul semestru din acest an față de aceeași perioadă din 2014.

seplecan si iuliu popPreședintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan și directorul operațional al Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj, Iuliu Pop, au chemat jurnaliștii la o conferință inedită la ora 5 dimineața, în zona parcării pentru avioane, pentru a le arăta cât de aglomerată este la acea oră, când sunt cele mai multe plecări.

Traficului aerian a crescut cu 30% în primul semestru al anului 2015, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior. Aeroportul se confruntă cu aglomerarea zonelor şi facilităţilor aeroportului în orele de vârf si cu gradul mare de ocupare şi starea de degradare a platformei de parcare aeronave. Astfel, este nevoie de investiţii pentru reconfigurarea zonei de îmbarcare a pasagerilor. Pentru anul 2015, se estimează atingerea cifrei de 1,4 milioane de pasageri transportaţi de pe Aeroportul Internaţional Cluj.

Conducerea Consiliului Județean promite că, în perioada următoare, vor fi demarate o serie de investiţii care vor viza creşterea capacităţii de procesare a pasagerilor şi sporirea gradului de confort în zona de îmbarcare, extinderea platformei de parcare aeronave pentru a permite dezvoltarea traficului şi lucrări de reparaţii la suprafeţele de mişcare aeroportuare (platforma de parcare aeronave şi calea de rulare Delta), construite în anul 1968.

Vom investi cât mai mult în Aeroportul Internaţional Cluj, deoarece aceasta este principală poartă de acces în judeţul Cluj, iar investiţiile vor fi demarate în cel mai scurt timp posibil pentru a asigura un nivel optim de funcţionare al acestuia.”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan.

În prezent, de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj sunt operate 23 de destinaţii regulate spre 11 ţări din Europa şi Orientul Mijlociu, prin intermediul a 4 operatori aerieni. Pentru perioada următoare au fost anunţate lansarea de 2 noi zboruri: spre Dubai (cu Wizz Air din 19 decembrie 2015) şi spre Varşovia (cu LOT Polish Airlines din 2 ianuarie 2016).

Comments

comentarii

În perioada ianuarie–aprilie 2024, datoria externă totală a României a crescut cu 1,8 miliarde de euro.... Citește mai mult
Emil Boc a vorbit despre pronosticul său pentru Campionatul European de Fotbal. El a precizat că România a renăscut din nou în fotbalul european.... Citește mai mult

Lasă un răspuns