fbpx
Ovidiu Puțura pe holul Curții de Apel Cluj

Fostul secretar de stat în MJ, Ovidiu ”doi pumni” Puțura, își vrea pușca înapoi

Fostul secretar de stat în Ministerul Justiției, bistrițeanul Ovidiu Puțura, se judecă la Curtea de Apel Cluj pentru a-și primi înapoi pușca de vânătoare confiscată de procurori la percheziția domiciliară din ianuarie.

Ovidiu Puţura, judecător suspendat la Tribunalul Bistriţa şi fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, este un împătimit al vânătorii. De altfel, printre foloasele necuvenite pe care le-ar fi primit, potrivit DNA, sunt și costurile unor partide de vânătoare și un costum de vânătoare. Curtea de Apel Cluj a amânat astăzi cauza pentru luna septembrie în vederea pregătirii apărării.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Puțura, în luna aprilie, pentru dare de mită şi trafic de influenţă. Potrivit DNA, în noiembrie 2014, Ovidiu Puţura i-a promis judecătoarei Corina Iacob, de la Tribunalul Bistriţa – Secţia civilă, că, din funcţia pe care o va exercita în perioada următoare în Ministerul de Justiţie, respectiv aceea de secretar de stat, sau printr-un funcţionar de legătură ce îi poate influenţa pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici, va asigura promovarea, de către o persoană din familia judecătoarei, a examenului pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia.

“În schimbul intervenţiei promise, Puţura i-a solicitat judecătoarei Iacob să pronunţe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care soţia sa era reclamant recurent. În acelaşi context, Puţura a remis inculpatei Iacob, prin intermediul soţiei sale, foloase necuvenite, constând în articole de încălţăminte”, se precizează în actul de acuzare.

DNA precizează că, în perioada 2013 – 2014, Ovidiu Puţura a primit de la o persoană foloase necuvenite în cuantum de circa 30.000 de euro, constând în cheltuieli aferente unor partide de vânătoare, cheltuieli aferente unor sejururi la mare, un costum de vânătoare şi suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecători, într-un dosar în care persoana respectivă avea calitatea de inculpat, în vederea obţinerii unei hotărâri favorabile acestuia din urmă.

În cauză, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumelor de 80.970 euro şi 966 USD, ridicate de la Ovidiu Puţura cu ocazia percheziţiei domiciliare. Procurorii anticorupţie au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor faţă de Corina Iacob pentru luare de mită.

Despre o colegă: ”Îi dau doi pumni în Tribunal”

Procurorii redau fragmente dintr-o discuţie a fostului demnitar cu complicea lui, judecătoarea Corina Iacob, de la Tribunalul Bistriţa, care îi spunea că nu crede că poate convinge măcar o colegă de complet să dea soluţia dorită de Puţura pentru soţia sa. Acesta vroia să o convingă măcar pe una din colegele lui Iacob din complet, căci a treia ar fi rămas în opinie separată.

„Puţura Ovidiu (P.O.): Şi ce mă, de nu îi dau doi pumni în gură în Tribunal, de îi rup picioarele, o calc cu maşina… deci.. nu am mai auzit treburi din astea…
Corina Iacob (C.I.).: Auzi… să nu cumva să vorbeşti ceva că ştii de la mine… că una, că alta…
P.O.: Nu, îţi dai seama că am… mi-o zis Alina că…
(…)
P.O.: Deci oricum lucrurile sunt foarte simple.
C.I.: Ţi-ai făcut cerere de strămutare?
P.O.: Nu… Nici nu o fac. O calc cu maşina după aia şi gătăm…
C.I.: Măi în ce situaţie mă pui…
P.O.: Stai liniştită, deci nu că o calc eu, îi pun pe doi din ăştia cu.
C.I.: Ce faci?
P.O.: Îi pun pe doi, o calcă cu maşină, stai liniştită, o vezi în spital cu picioarele rupte. N-are rost, nu mă mai stresez, simplu. O calcă ăştia.

Comments

comentarii

Între 15 și 18 ani, Erika Isac, artista care a scuturat societatea românească cu piesa „Macarena”, a dispărut din spațiul public: „Un copil de 15 ani nu poate lupta cu așa ceva, nu poate lupta cu nimic”... Citește mai mult
Care sunt banii „adevărați”, cei de hârtie sau cei de pe card? Eugen Rădulescu, director la Banca Națională, relatează o povestioară despre schimbarea mentalităților.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!