fbpx

Obiecte de tezaur și cărți vechi, confiscate la Târgul de la Negreni FOTO

Polițiștii clujeni au confiscat mai multe obiecte de tezaur din secolul XIX și cărți vechi de la 1800 la Târgul de la Negreni, ce a avut loc în week-end.

În acțiune au fost angrenați și polițiști de investigații criminale care au urmărit identificarea unor bunuri susceptibile a face parte din patrimoniul cultural național.

Astfel, în cadrul târgului au fost identificate 17 obiecte din argint, în valoare de circa 7.000 de lei, susceptibile de clasare în categoria juridică ”Tezaur a patrimoniului naţional”. Acestea erau expuse spre vânzare de către un bărbat din județul Timiș.

În urma verificărilor, s-a stabilit că cele 17 obiecte din argint, de circa 1.200 de grame, datează din secolul al XIX-lea. Acestea au fost indisponibilizate și predate instituțiilor abilitate în vederea expertizării.

De asemenea, polițiștii au ridicat și indisponibilizat  în vederea expertizării 48 de cărți vechi, în latină și germană, majoritatea datate înainte de anul 1800.

Cărțile, a căror proveniență nu a putut fi justificată, erau expuse în vederea înstrăinării, contra unor sume cuprinse între 50 – 60 euro/bucata, de către un bărbat din județul Satu Mare.

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea exactă a provenienței bunurilor indisponibilizate și luarea măsurilor ce se impun.

Comments

comentarii

Studiile pentru realizarea trenului metropolitan din Cluj vor fi finalizate și prezentate public primăvara aceasta, a arătat primarul Emil Boc. Primăria a suplimentat cu 1 milion de lei bugetul pentru realizarea studiului de fezabilitate.... Citește mai mult
Un tânăr din Cluj-Napoca fost prins de jandarmi după ce vrut să intre în casă peste fosta concubină cu un cuțit. Acesta s-a automutilat și a ajuns la spital.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!