fbpx

O tânără din PSD a fost angajată la centrul din Gherla al DGASPC Cluj fără concurs

O tânără din PSD, care între timp a ajuns consilier local în Gherla, a fost angajată în 2013 la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția a Copilului, fără concurs. Inițial, Alina Ramona Păcurar a dat concurs pentru un post în Luna de Jos, dar s-a clasat a doua, după care a fost angajată la centrul din Gherla, unde a ajuns șefă. Tânăra a fost angajată după ce șefia DGAPSC Cluj a fost preluată de Daniel Tămaș, susținut de PSD.

Președintele Consiliului Județean Cluj (în subordinea căruia este DGASPC), Alin Tișe, a declarat că la Direcția de Asistență Socială și Protecție a Copilului Cluj s-au făcut angajări fără concurs.

”Este o chestiune de o gravitate fără precedent. Știți că în sistemul public nu se pot face angajări decât pe concurs, fie că vorbim de posturi pe perioadă determinată sau nedeterminată. În august 2013, s-a scos la concurs doar un singur post de psiholog la centrul de îngrijire a adulților Luna de jos. S-au înscris două persoane, din care una a luat, a doua fost respinsă. După ce s-a terminat acest concurs, prin dispoziție semnată doar de director, în 2 septembrie, cea respinsă este angajată psiholog la centrul din Gherla, post care nu fusese scos la concurs. Această dispoziție de angajare este ilegală, iar această persoană a primit ilegal salariile. A ajuns șefă la Gherla și are salariu ca și vicepreședintele CJ Cluj de circa 4100 de lei, pornind de la o angajare ilegală. I-am cerut directorului să constate că a fost angajată ilegal și vom merge in instanță pentru a recupera salariile.”, a spus Alin Tișe.

Angajata în discuție este Alina Ramona Păcurar, consilier local PSD la Gherla. Directorul DGASPC Cluj, Danile Tămaș, susținut de PSD Cluj, este ambiguu în explicații:

daniel tamas (1)”Eu zic că președintele Consiliului într-o eroare. A fost angajată prin concurs. Eu am venit in 1 august 2013, iar anunțul de concurs era din 26 iunie.  Concursul s-a desfășurat în 3-5 august. Probabil prin dispoziție a fost angajată, pe baza unor propuneri făcute de comisia de concurs. Eu am aprobat. La noi se angajează zeci de oameni, la acel concurs au fost angajați 10-15 oameni. Răspunde comisia de concurs si directorul de specialitate resurse umane. Legal, un angajat poate fi delegat cu muncă la alt centru. Vom vedea dacă există sau nu o infracțiune”, a precizat Tămaș (foto dreapta) pentru Clujust.ro

”Nu e singurul caz. De exemplu, s-a organizat concurs pentru 4 posturi și s-au angajat 8, pe principiul că aveam nevoie de oameni si că au luat notă bună. În loc să scoți posturile la concurs ulterior sau de la început. Nu există nicio explicație că ai angajat fără să scoți posturile la concurs, indiferent câte nevoie ai de oameni. Eu inițial am crezut că e o glumă”, a declarat Alin Tișe.  Acesta a precizat că are un teanc de sesizări de la liderul de sindicat de la DGASPC Cluj.

Potrivit declarației de avere, Ramona-Alina Păcurar a încasat anul trecut ca inspector de specialitate la DGASPC 17.400 lei, iar pe cabinetul individual de psihologie din Gherla a avut profit de 750 de lei.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina