fbpx
Irina Maria Pop (în mijloc)

O tânără avocată din Baroul Cluj candidează la Primăria Cluj-Napoca

Tânăra avocată Irina Maria Pop, care făcea plângeri penale pentru fraude la alegerile prezidențiale, candidează pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca.

Irina Maria Pop are 31 de ani și este avocat in Baroul Cluj din 2011, fiind absolventă a Facultății de Drept a UBB Cluj. În prezent, lucrează ca avocat colaborator la un cabinet individual de insolvență. Tânăra candidează din partea partidului M10, condus de Monica Macovei.

Pop mizează pe implementarea de transparenta totala in ceea ce priveste contractele incheiate de municipalitate. ”Banii publici sunt ai nostri, ai tuturor, iar impresia generala este ca sunt cheltuiti cu larghete sau pe ascuns. Noi vrem ca clujenii sa stie cine a executat fiecare lucrare publica, modul in care a fost executata, costul final al fiecarui contract si modul de recuperare a prejudiciilor, daca exista. Vrem sa acordam clujenilor posibilitatea efectiva de a evalua in mod direct calitatea lucrarii avand in vedere ca noi suntem beneficiarii, cei care au platit si de a transmite online aceasta evaluare administratiei.”, a spus tânăra.

Aceasta a prezentat și o solutie pentru traficul rutier infernal din oraș: ”Capacitatea arterelor rutiere si a parkingurilor este limitata in mod obiectiv de suprafata libera disponibila in oras si de constructiile existente in schimb populatia Clujului este in trend usor ascendent iar veniturile clujenilor le permit achizitionarea tot mai multor masini personale. Deja capacitatea retelei rutiere este depasita fapt care se poate vedea in fiecare zi. Cred ca transportul in comun rapid, curat si bine ramificat in oras este o solutie viabila si verificata in orasele mari ale europei. Pentru a le oferi clujenilor aceasta alternativa la petrecutul catorva ore pe zi in masina personala, este nevoie sa asiguram o banda destinata exclusiv transportului in comun pe arterele principale si este necesar ca sanctiunile pentru contraventiile rutiere sa fie aplicate constant.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns