fbpx

O minoră de 12 ani din Florești a fost șantajată de un tânăr pe care l-a cunoscut pe internet. Acesta a fost reținut

Tânărul ar fi obținut de la minoră circa 7600 lei pentru a nu face publice fotografii compromițătoare.

Polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Florești au efectuat două percheziții domiciliare în comuna Vânători, județul Vrancea, de unde este tânărul..

Potrivit anchetatorilor, în perioada martie – aprilie 2021, tânărul în vârstă de 18 ani ar fi pretins și primit diferite sume de bani de la minora de 12 ani, pentru a nu face publice fotografii compromițătoare cu aceasta.

Cei doi au început să interacționeze pe o rețea de socializare online, iar ulterior conversațiile s-au desfășurat pe o aplicație de comunicare, prin intermediul căreia cel în cauză ar fi obținut încrederea minorei de 12 ani și diverse date personale despre aceasta.

”În total, în perioada menționată, acesta ar fi solicitat și primit suma de aproximativ 7.600 de lei.”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit faptul că tânărul ar fi solicitat și alte imagini compromițătoare, amenințând cu distribuirea în spațiul public a fotografiilor la care cel în cauză avea în acel moment acces.

”Activitățile desfășurate au condus la descoperirea și ridicarea unor înscrisuri, fotografii, a unui telefon mobil, a unui laptop, dar și a altor obiecte despre care există suspiciunea că ar proveni din sumele solicitate în repetate rânduri.”, au precizat reprezentanții IPJ Cluj.

În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe tânărul de 18 ani pentru 24 de ore, cercetările fiind efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin.

În cursul zilei de azi, tânărul urmează a fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Pentru a nu deveni victimele unor astfel de infracțiuni, Poliția recomandă adolescenților:

  • Nu vă angajați în discuții cu persoane pe care nu le cunoașteți fizic / în viața reală;
  • Dacă totuși ați ales să interacționați cu persoane necunoscute, nu furnizați informații personale (adresa domiciliului, adresa școlii, fotografii, filmulețe etc);
  • Discutați cu un părinte sau cu un adult de încredere despre faptul că ați început să purtați conversații cu o persoană pe care nu o cunoașteți, în mediul online.
  • În cazul în care alegeți să vă întâlniți cu persoana respectivă, solicitați înainte permisiunea unui părinte sau reprezentant legal.

 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns