Iulia Oltean la depunerea jurământului

O bistrițeancă, avocat stagiar în Baroul Cluj, a rămas în cursa pentru magistratură

O avocată stagiar în Baroul Cluj a reușit să treacă de testul cunoștințelor juridice de la examenul pentru magistratură. Iulia-Teodora Oltean și-a depus dosarul de înscriere la Parchetul Bistrița-Năsăud.

oltean iulia teodora si nemes lucian
Lucian Nemeș (stânga), lângă Iulia Oltean (în robă)

Cu toate că niciunul dintre avocații domiciliați în Cluj care au dat examen pentru magistratură nu au trecut prima probă, există totuși o avocată stagiar din Baroul Cluj, dar originară din Bistrița, care merge mai departe. Iulia-Teodora Oltean a obținut 76 de puncte, fiind pe locul 23 din cei 93 de candidați rămași în cursa pentru cele 53 de posturi de magistrat puse la bătaie. Cu toate că este avocat stagiar, are vechime de 5 ani în profesii juridice, fiind anterior patru ani jurist. Oltean vizează un post de procuror, la fel cum este și soțul ei.

Maestra Iuliei Oltean este avocata Lucia Nemeș din Turda, care este și mama viceprimarului turdean Lucian Nemeș, care este tot avocat, dar trecut pe lista celor incompatibili din iunie 2012, de când este viceprimar. De alfel, Lucian Nemeș a fost prezent în primăvară la depunerea jurământului de avocat stagiar de către tânăra care acum vrea să fie procuror.

Unii dintre avocații care au dat testul pentru magistratură, dar care nu au adunat 70 de puncte, spun că întrebările au fost mai dificile decât în anii anteriori.

Iulia Oltean nu a răspuns la telefon. Apropiații ei spun că este concentrată pe concursul pentru admiterea în magistratură și că va vorbi dacă va trece și de celelalte probe: test grilă de verificare a raționamentului logic și susținerea interviului în fața comisiei de examen.

Au rămas 93 de concurenți pentru 53 de posturi, 28 de judecător și 25 de procuror.

 

Comments

comentarii

Legendele tenisului mondial Andre Agassi, Steffi Graf, Simona Halep şi Andrei Pavel, au făcut show, sâmbătă, într-un meci de dublu care i-a încântat pe spectatorii prezenți la Sports Festival.... Citește mai mult
Au mai rămas câteva zile până la vacanța de vară. Ultima zi de școală pentru elevi și preșcolari este vineri, 21 iunie.... Citește mai mult

Lasă un răspuns