Ce rezultate au obținut avocații clujeni care vor să intre in magistratură

Niciun avocat clujean nu a trecut testul grilă de cunoștințe juridice pentru a merge mai departe la concursul de intrare în magistratură. Aceștia au avut rezultate diverse. Nici din alte profesii juridice nu există cineva din Cluj care să fi trecut testul.

Mai mulți avocați clujeni au fost printre cei peste 800 de candidați cu minim 5 ani vechime în profesii juridice care au susținut prima probă din concursul de intrare directă în magistratură. Pentru a merge mai departe era nevoie de minim 70 de puncte din cele 100 de la testul grilă de cunoștințe juridice cu 100 de întrebări. Întrebările au fost similare cu cele date celor care vor să intre la Institutul Național al Magistraturii.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Rezultatele avocaților clujeni înscriși în concurs

Cătălin Vasile Chiș – 67 de  puncte

Corina Maria Giurgiu – 66 de puncte

Romana Harosa – 56

Ioan Adrian Pantea- 54

Constantin Radu Nueleanu – 54

Andrei Popescu – 52

Mara Teodora Tudoroniu –  46

Mihai Bogdan Jeler – 45

Elionora Mădălina Pop  – 43

Emanuela Grunea – 38

Rozalia Crișan – 36

Georgiana Diana Micu – 35

Andrada Lucia Marc – 31

Radu Mărincean – 27

Diana Amalia Lazăr – 22

În concurs au fost înscriși și avocații Radu Dan Lungu, Laura Ioana Sporiș și Ilie Pop, care nu s-au regăsit în lista rezutatelor. Avocata Irina Lisnic din Baroul București și-a depus dosarul de concurs la Tribunalul Cluj și a obținut 54 de puncte la test.

Vezi aici ce vechime au avocații de mai sus în profesie și care au fost opțiunile lor: judecător sau procuror.

Un rezultat bun, 66 de puncte, a avut Silviu Buda, polițist și absolvent de Drept la Dimitrie Cantemir, care lucrează din 2012 în cadrul EUPOL – Misiunea de Poliție în Afganistan.

Specialiști în Drept au precizat pentru Clujust.ro că este nevoie de o analiză serioasă pentru a vedea care este cauza pentru care niciun avocat clujean nu a reușit să treacă testul. Unii spun că testul pentru practicieni ar trebui să fie diferit față de cel pentru absolvenții care vor să intre în INM. Dar asupra acestui aspect vom reveni într-un articol viitor, în care vom face analiza cu specialiști practicieni și profesori.

Primii trei candidați sunt din Mehedinți, Vâlcea și Harghita.

Toate rezultatele

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Comments

comentarii

Bacalaureatul 2024 începe luni, 17 iunie, cu probele de evaluare a competențelor. Peste 134.000 de candidaţi înscrişi în sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului vor susține proba orală la Limba şi literatura română.... Citește mai mult
Legendele tenisului mondial Andre Agassi, Steffi Graf, Simona Halep şi Andrei Pavel, au făcut show, sâmbătă, într-un meci de dublu care i-a încântat pe spectatorii prezenți la Sports Festival.... Citește mai mult

Lasă un răspuns