fbpx

O avocată a pornit campanie de ajutorare a unui om ajuns în stradă din cauza surorii lui

Până când premierul Dacian Cioloș pune în aplicare planul de combatere a sărăciei, tot mai mulți oameni se mobilizează pe Facebook pentru a-și ajuta semenii loviți de soartă. O avocată din Cluj a postat cazul unui bărbat care doarme pe străzi și îi caută un adăpost și o sursă de venit.

om al strazii (1)Avocata Roxana Coroș, fosta campioană de fitness din Baroul Cluj, a luat de pe stradă, din frig, un om și l-a dus în garajul blocului în care locuiește, care este încălzit. Acum îi caută un adăpost stabil și surse de venit. De asemeena, fiecare îi poate da omului haine și alimente.

”Am trecut in ultimele 2 saptamani de mai multe ori pe str. Andrei Saguna, iar la un intrand, pe niste trepte, doarme seara de seara un om la vreo 45-50 de ani. L-am abordat, i-am oferit niste bani si i-am spus sa nu-i bea. Nu era baut si era destul de coerent. Mi-a spus ca i-a adus cineva o felie de pizza. Afara erau -4 grade, nu vreau sa ma gandesc cum a rezistat toata iarna, fiind acoperit doar cu un cearceaf, nici macar patura nu avea..Aseara am trecut din nou pe acolo si mi-a spus ca spera sa reziste pana la primavara. Isi amintea ca in perioada in care era foarte frig a stat undeva pe str.Horea langa un perete cald. Din cate am inteles doarme sub cerul liber pentru ca a fost dat afara sa stea sora lui cu copiii in casa. Cred ca ne-am putea mobiliza sa-i cautam un loc unde sa doarma! La noapte o sa merg din nou si o sa aflu mai multe detalii! Cine doreste sa ajute in orice fel sa ma contacteze in privat!”, a scris acum o zi Roxana Coroș pe Facebook.

om al strazii (2)Până una alta, avocata l-a luat pe bărbat și l-a dus să doarmă în garajul blocului în care locuiește, unde cineva a lăsat o saltea și unde este căldură. ””Cand l-am luat aseara era in papuci de casa si avea bocancii intr o punga. S-a incaltat apoi. L-a intrebat sotul meu de ce sta in slapi si a zis ca l-au batut bocancii”, ne-a spus Roxana.

Bărbatul doarme pe unde apucă de 10 ani, de când chiar sora lui l-a păcălit și i-a luat casa, aruncându-l în stradă. Nu mai are nici buletin și speră să-și recupereze casa. Omul nu cerșește și mai face un ban din adunatul de fier vechi. Acesta este dispus să ajute la muncile de pe lângă casă pe oricine. Poate ne mobilizăm să-i luăm un telefon pe care să poată fi chemat. 

Sunt mulți oameni necăjiți pe străzi, dar, unul câte unul, aceștia pot fi ajutați, nu doar de sărbători.

O puteți contacta pe Roxana Coroș pe facebook.com/coros.roxana sau la telefon 0744 921 104.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns