fbpx

Nouă străini, din care doi sirieni, depistați că stau ilegal în Cluj

Poliţiştii de la Serviciul pentru Imigrări Cluj au depistat, în perioada 13 – 18 noiembrie, nouă cetățeni străini cu ședere ilegală în Cluj-Napoca. Dintre aceștia, trei sunt din Tunisia, doi din Siria, doi din Palestina, unul din Maroc şi unul din Mauritius.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că unul dintre cetăţenii tunisieni a intrat în România în baza unei vize de lungă şedere în scop de studii însă, la expirarea dreptului de şedere, nu a părăsit teritoriul ţării noastre. Cetăţeanul din Maroc este absolvent al  unei institutii de învăţământ superior din Cluj-Napoca şi a avut un permis de şedere în scop de studii.

Întrucât, la momentul depistării, cei doi nu mai îndeplineau condiţiile legale de şedere în România, pe numele acestora au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească teritoriul ţării în cel mult 15 zile. Totodată, la ieşirea din ţară, pentru cetăţeanul tunisian se va institui consemnul nominal de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de şase luni, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România cu completările şi modificările ulterioare.

Cu privire la celelalte şapte persoane, poliţiştii au constatat că aceştia sunt înscrişi la instituţii de învăţământ superior din Cluj-Napoca şi frecventează cursurile acestora, motiv pentru care au fost îndrumaţi să depună documentele necesare în vederea reglementării dreptului de şedere pe teritoriul ţării noastre în scop de studii.

Totodată, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 4.700 lei, în conformitate cu prevederile actului normativ menţionat mai sus.

Cetăţenii străini de pe raza judeţului pot contacta Oficiul pentru Imigrări Cluj la tel./fax  0264 – 555656 sau vizitând site-ul public al instituţiei la adresa www.igi.mai.gov.ro. De asemenea, pot utiliza aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa: www.portaligi.mai.gov.ro, pentru scurtarea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina