fbpx

Dosarul penal al unui membru UNBR-Bota, strămutat de la Cluj. A invocat că judecătorul a fost avocat

Dosarul penal în care un membru al UNBR-Bota, judecat pentru exercitarea fără a profesiei de avocat, a fost strămutat de la Judecătoria Cluj-Napoca, anunță BZC.ro. Anterior, inculpatul ceruse recuzarea judecătorului pe motiv că a practicat avocatura în Baroul Cluj, care este parte vătămată în dosar.

Magistratii Curtii de Apel Cluj au admis, la sfarsitul saptamanii trecute, cererea de stramutare inaintata de catre avocatul din Baroul Bota, Adrian Valentin Rad in dosarul in care acesta este judecat pentru “exercitarea fara drept a unei profesii”.

Rad Adrian a fost trimis in judecata in august 2014, iar Baroul Cluj s-a constituit parte vătămată, aratand faptul ca, prin practicarea fara drept a avocaturii, acesta ar fi adus atingere onoarei si prestigiului profesiei de avocat.

Inculpatul a cerut în cadrul procesului atât recuzarea judecătorului, cât și a procurorului și a grefierului. Cererile i-au fost respinse în luna iunie.

Inculpatul, avocat in unul dintre asa-numitele “barouri constitutionale”, a cerut in cursul procesului penal in care este trimis in judecata recuzarea judecatoarei Maria Mot de la Judecatoria Cluj, pe motiv ca aceasta a practicat, inainte de a deveni magistrat, profesia de avocat in cadrul UNBR, varianta traditionala, iar pentru acest motiv ar fi incompatibila pentru a judeca speta. Maria Gabriela Moț a fost avocat în Baroul Cluj până în iunie 2004, dată de la care apare pe tablou pe lista avocaților incompatibili, devenind judecătoare.

Avocatul din factiunea “Bota” a obtinut din partea Curtii de Apel Cluj stramutarea cauzei la Judecatoria Baia Mare.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns