fbpx
Stagiar care îmbracă roba după jurămând

Nici jumătate din candidații admiși în Baroul Cluj la ultimul examen nu și-au găsit încă maestru

Așa cum preconizam în septembrie, anul acesta este mai greu pentru candidați admiși în Baroul Cluj să-și găsească maestru. Drept dovadă, nici jumătate din candidații admiși în Baroul Cluj la ultimul examen nu și-au găsit încă îndrumător.

Sunt două motive pentru care se găsește mai greu maestru: 1. Numărul mare de candidați admiși față de alți ani. 2. S-a mărit limita minimă a venitului lunar al avocatului îndrumător de stagiu de la 5.000 la 6.000 de lei.

Astfel, doar 75 din cei 190 de candidați admiși în Baroul Cluj au depus cereri de înscriere pe tabloul avocaților stagiari până în 1 noiembrie, când a fost ședință extraordinară a Consiliului Baroului. Cererile trebuie însoțite obligatoriu de contractele de colaborare cu avocații care urmează a le fi maeștri.

Candidații admiși mai au timp să se înscrie pe tablou, însă e greu de crezut că numărul stagiarilor va crește cu mult față de prima tură de înscrieri.

La următoarea ședință a Consiliului din această lună se va stabili, cel mai probabil, data și locația depunerii jurământului profesional de către avocații stagiari.

Puteți să ne scrieți despre ”aventura” de a vă găsi maestru sau stagiar pe office@clujust.ro

Comments

comentarii

Între 15 și 18 ani, Erika Isac, artista care a scuturat societatea românească cu piesa „Macarena”, a dispărut din spațiul public: „Un copil de 15 ani nu poate lupta cu așa ceva, nu poate lupta cu nimic”... Citește mai mult
Care sunt banii „adevărați”, cei de hârtie sau cei de pe card? Eugen Rădulescu, director la Banca Națională, relatează o povestioară despre schimbarea mentalităților.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!