fbpx
Noii stagiari vor îmbrăca roba de avocat

Veste proastă pentru noii stagiari (mulți): Le va fi mai greu să găsească maestru în Baroul Cluj în urma unei hotărâri

Veste proastă pentru noii avocați stagiari din Cluj, mult mai numeroși față de alți ani. Consiliul Baroului Cluj a luat o hotărâre în urma căreia le va fi mai greu să găsească maestru.

În ședința din 10 septembrie, Consiliul Baroului Cluj a hotărât schimbarea condițiilor avocatului îndrumător de stagiu, care acum trebuie sa aibă venituri de 6000 lei/lună, fata de 5000/lună cât era inainte.

Astfel, în timp ce sunt 190 de avocați stagiari care au reușit la examenul din 30 august, cu siguranță scade numărul avocaților care pot să le fie maeștri. Aceștia trebuie sa aiba media de 6000 lei pe lună în perioada septembrie 2018-august 2019.

Procedura este că în momentul în care se depune un contract de colaborare între avocat îndrumător și stagiar la serviciul contabilitate al Baroului, acesta comunică Consiliului, care verifică dacă maestrul îndeplinește condiția de vechime (6 ani de la definitivat) și de venit. În plus, avocatul îndrumător nu trebuie să aibă abateri disciplinare și să fie cu taxele la zi.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina