fbpx

SIIJ îl cercetează penal pe procurorul care a coordonat percheziția din Baia Mare, la care a murit un polițist

Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) îl cercetează penal pe procurorul care a coordonat percheziția din Baia Mare, la care a murit un polițist, despre care Clujust a scris în în 2018 că a fost scos basma curată.

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a transmis următoarele:

”La data de 30 august 2019, procurorii din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un procuror, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neglijență în serviciu, prev. de art.298 din Codul penal, ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 1 și 2 din Codul penal și vătămare corporală din culpă, prev. de art. 196 alin.1,2,3,4 din Codul penal cu referire la art. 194 alin. 1 lit. e din Codul penal.

În fapt, în calitate de coordonator și conducător al echipei care a procedat la efectuarea unei percheziții domiciliare la data de 8.07.2015, nu ar fi respectat dispozițiile legale prevăzute de Codul de procedură penală, Codul fiscal, Legea nr. 319/2006 privind securitatea și sănătatea în muncă, Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, incidente activităților desfășurate, rezultând urmare acestor nerespectări decesul unei persoane și vătămarea altor două persoane a căror viață a fost pusă în primejdie.

La data de 12 septembrie 2019, magistratului procuror i-a fost adusă la cunoștință calitatea de suspect, la sediul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție.”

Toată povestea o puteți citi mai jos

Exploziv: Polițist decedat în timpul unei percheziții, procuror scos basma curată

Comments

comentarii

Lasă un răspuns