Mult mai puțini stagiari și rezultate mai bune la examenul de absolvire INPPA Cluj față de 2015

La examenul de absolvire INPPA Cluj (definitivare în profesie) din acest an au fost cu 40% mai puțini avocați stagiari față de 2015, iar rezultatele au fost mai bune: două calificative de ”foarte bine” și niciun ”nesatisfăcător”, la care candidatul este declarat respins.

Examenul de absolvire a Institutului Național de Pregătire și Perfecționare a Avocaților (INPPA), prin care avocații stagiari devin definitivi, constă într-o probă orală de tip colocviu și una scrisă de tip grilă cu 50 de întrebări din Organizarea și exercitarea profesiei de avocat, Drept penal, Drept procesual penal, Drept civil și Drept procesual civil.

Potrivit Regulamentului de examen, la proba orală, candidați se notează cu ”admis” sau ”respins”, iar la cea scrisă primesc punctaje, care se traduc în calificative. Astfel, cei care au între 45-50 răspunsuri corecte primesc ”foarte bine”, între 38-44 ”bine”, între 31-37 ”satisfăcător” și între 1-30 ”nesatisfăcător”.

Examenul se susține pe cele șapte centre teritoriale ale INPPA din țară, unul fiind la Cluj, care acoperă județele Cluj, Alba, Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud. Anul acesta au fost 57 de candidați la examenul de absolvire susținut la INPPA Cluj.

Doi candidați, Bogdan Crețu din Baroul Cluj și Răzvan Anicăi din Baroul Maramureș, au primit calificative ”foarte bine” și nu a fost niciun ”nesatisfăcător”, la limită fiind Radu Marius Lazea din Baroul Alba cu 31 de puncte.

În 2015, au fost 97 de candidați la examenul de absolvire la INPPA Cluj, nefiind niciun ”foarte bine” și doi candidați cu ”nesatisfăcător”, ambii din Baroul Alba: Catrinel-Ralu Costinaș și Ioan Botas. De asemenea, două candidate din Baroul Cluj au fost la limită, primind ”satisfăcător” cu câte 31 de puncte: Fulvia-Mădălina Iancu și Loredana Pop, care este și consilier local în Cluj-Napoca din partea PNL.

Potrivit art.17 din Legea 51/1995, alin. (6) ”Avocatul stagiar respins de trei ori la examenul de definitivare va fi exclus din profesie.”

 

Comments

comentarii

Fostul purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Brănescu critică declarațiile controversate ale Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, și spune că „a predica îmbrobodirea femeilor în secolul XXI traduce o viziune ruptă de realitate”... Citește mai mult
Ștefana Trifan de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej este una dintre elevele care a obținut media 10 după rezolvarea contestațiilor la examenul de Bacalaureat 2024.... Citește mai mult

Lasă un răspuns