fbpx

Moțoc despre cazul femeii de serviciu: “Este o premieră totală în istoria CEDO”

Judecatoarea Iulia Moțoc a vorbit despre cazul femeii de serviciu hartuite sexual care a invins Romania la CEDO, prezentat in premiera de Clujust.

Judecător la CEDO de nouă ani, Iulia Motoc a făcut parte din completul de judecată al acestui caz deosebit ce creează un precedent la nivel european.

„Este o speță importantă din punct de vedere al drepturilor femeilor. Este o premieră totală în istoria CEDO, fiind vorba de schimbarea și încadrarea hărțuirii sexuale în încălcarea dreptului la viață privată. Probabil că vor fi consecințe. Când speța va rămâne definitivă, impactul va fi unul major și va însemna recunoașterea hărțuirii sexuale la locul de muncă. În România și în Europa Centrală și de Est cazurile de hărțuire sexuală la locul de muncă sunt frecvente și nu sunt raportate ”, a declarat judecătorul Iulia Motoc, în exclusivitate, pentru „Adevărul”.

“A fost o pasivitate a CFR în acest caz de hărțuire sexuală la locul de muncă. La CFR, la locul de muncă al reclamantei, nu s-a întâmplat nimic, deși mecanisme există. Hărțuirea sexuală este des bagatelizată”, a mai spus judecătorea Iulia Motoc.

O femeie de serviciu hărțuită sexual a învins România la CEDO după ce în țară cazul a fost clasat pe motiv că nu e așa grav. Motivarea CEDO AICI

 

Comments

comentarii

Două persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite într-un atac cu arme de foc care a avut loc joi dimineață în Ierusalim.... Citește mai mult
Sezonul de ski din județul Cluj s-a deschis cu ocazia minivacanței de 1 Decembrie.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!