fbpx

UCDC a scos la vânzare sediul Facultății de Drept din Cluj și nu a mai organizat admitere

Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” (UCDC) a scos la vânzare sediul Facultății de Drept de pe strada Burebista din Cluj-Napoca în schimbul sumei de 2 milioane de euro. De asemenea, UCDC a decis, pentru prima oară în cei 32 de ani de activitate, să nu organizeze concursuri de admitere pentru anul universitar 2022-2023. Măsura a fost luată de Senatul Universității și vizează toate facultățile din subordine.

Potrivit surselor Gazeta de Cluj, Momcilo Luburici, președintele Universității Creștine „Dimitrie Cantemir”, a se pregătește să închidă instituția, motiv pentru care a început să vândă proprietățile universității și să sisteze concursurile de admitere.

Instituția nu a mai organizat concursuri de admitere pentru anul universitar 2022-2023 și aproape că a dublat taxele de școlarizare pentru studenții înscriși la programele de studii de licență și de masterat, iar cei care nu își permit să achite taxa majorată de la 900 de euro la 1500 de euro au fost îndemnați să se transfere la alte universități private. Reprezentanții instituției au motivat că majorarea taxelor a este determinată de rata inflației și creșterea prețurilor la combustibili, energie electrică și gaze. Studenții sunt indignați și pun majorările pe seama reducerii numărului de studenți, având în vedere că nu s-au mai organizat admiteri.

„Din cauza creșterii explozive a prețurilor la combustibili, energie electrică și gaze precum și pe fondul celei mai ridicate rate a inflației din ultimii 20 de ani, taxa de școlarizare pentru anul universitar 2022-2023, la programele de studii de licență și de masterat este de 1500 euro. Studenților care nu au posibilitatea de a achita taxa de școlarizare în cuantumul precizat mai sus, li se recomandă transferul la următoarele universități unde există programe de studii similare:

– Universitatea „Hyperion“ din București;

– Universitatea „Nicolae Titulescu“ din București;

– Universitatea Româno-Americană din București.”, arată anunțul publicat pe site-ul oficial al universității.

Universitatea a scos la vânzare mai multe imobile, printre care se numără și două clădiri din Cluj-Napoca. Este vorba despre sediul Facultății de Drept „Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca de pe strada Burebista nr.2, care se vinde cu aproximativ 2 milioane de euro, și un alt imobil din zona Gării, în schimbul căruia reprezentanții UCDC se așteaptă să primească 3 milioane de euro.

Contactat de reporterii Gazeta de Cluj, Alexandru Cordoș, decanul Facultății de Drept „Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca, a adus câteva precizări în acest sens: ”„Facultatea de Drept, de pe str. Burebista nr.2, s-a relocat, într-o clădire nouă, proprietatea universității, începând cu data de 21 februarie 2022. Clădirea beneficiază de dotări moderne, este echipată pentru cele mai exigente cerințe fiind situată pe str. Teodor Mihali, nr. 56. În acest moment, în clădire funcționează Facultatea de Drept și Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității Creștine „Dimitrie Cantemir” București. Ambele facultăți au un nr. de aproximativ 2000 de studenți. Clădirea menționată are toate atuurile pentru asigurarea unui învățământ de calitate, într-un campus universitar particular.”

Comments

comentarii

O vulpe care a fost rănită în urma unui accident rutier, a fost salvată după mai multe zile de agonie, în comuna Florești.... Citește mai mult
Numărul infecțiilor respiratorii crește într-un ritm îngrijorător, de la o săptămână la alta, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Iar în județul Cluj au fost semnalate deja primele cazuri de gripă. Medicii avertizau recent că sezonul gripal ar putea debuta în forță, cu o multitudine de... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!