Monica Ridzi a fost mutată la Spitalul Penitenciar Jilava UPDATE

Fostul ministru Monica Iacob Ridzi, încarcerată în secția exterioară pentru femei și minori a Penitenciarului Gherla din Cluj-Napoca, a cerut să fie mutată la Spitalul Penitenciar Jilava.

Alexandru Chiciu
Alexandru Chiciu

UPDATE: Conducerea penitenciarului Gherla a aprobat marti, 2 martie 2015 in jurul orelor 16.00, cererea de transfer formulata de aceasta si a incuviintat sa fie incarcerata la Spitalul Penitenciar Jilava, unde urmeaza sa primeasca ingrijiri medicale speciale, potrivit luju.ro, care susține că starea de sănătate a fostului ministru s-a înrăutățit.

Monica Ridzi a solicitat transferul de la Cluj la Spitalul Penitenciar Jilava pentru un control amănunțit. ”Doamna Ridzi are probleme grave de sănătate. S-ar putea să aibă nevie de transplant de măduvă, moment în care vom cere întreruperea executării pedepsei”, a spus avocatul Alexandru Chiciu pentru CLUJUST, fiind prezent la Cluj, unde îl reprezintă pe omul de afaceri Vasile Pogăcean în dosarul ”Uioreanu”. Avocatul a precizat că Ridzi nu beneficiază de tratament preferențial în secția penitenciarului din Cluj-Napoca și că urmează să dea mai multe detalii despre acest aspect.  De când este la Cluj, Ridzi a fost vizitată de Emil Boc.

Ridzi a scris despre problemele de sănătate pe blogul ei în 15 februarie, cu o zi înainte de condamnare:  ”Din păcate acești ultimi 6 ani din viata si-au pus amprenta definitiv asupra vietii si familiei mele. Sunt 6 ani in care bolile pe care le aveam s-au agravat si au aparut si altele noi. Sunt 6 ani in care am alergat intre spitale, avocati, experti, instanta si iar spitale… Voi spera pana in ultima clipa ca aceia care vor decide soarta mea si a copiilor mei, vor vedea si vor cantari mai mult decat instanta de fond probele aflate la dosar. Voi spera ca se va tine cont si de probele noi pe care instanta de fond nu le-a vazut. Copiii mei au nevoie de mama, acasaAltarul de sacrificu are nevoie de al 13 – lea ministru …

Sunt aspecte pe care nu as fi vrut sa le spun niciodata instantei, dar avocatul m-a convins ca e mai bine sa depunem si documentele medicale, pe langa probele depuse la dosar. Mi-as dori ca nu aspectele medicale sa primeze in decizia instantei ci probele din dosar care dovedesc nevinovatia mea, dar am depus si rapoartele medicale instantei pentru a dovedi ca, din pacate, situatia mea medicala este foarte grava.

Numai Dumnezeu stie cate zile mai am de trait, dar ma rog Lui ca acele zile sa le traiesc langa copiii mei, acasa. Sper sa nu am soarta bunicii … ma intreb daca ma va mai recunoaste fetita … ce as putea sa ii spun baietelului meu de 4 ani si 9 luni … m-am oprit din scris si am plecat cu lacrimi in ochi sa il tin in brate pana adoarme”, a scris fostul ministru.

Monica Iacob Ridzi, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, a fost condamnată definitv in 16 februarie de către Înalta Curte la 5 ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului, iar fosta ei consilieră Ioana Vârsta a primit o pedeapsă tot de 5 ani.

Potrivit DNA, în perioada 17 martie – 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi , în calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului şi externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect.  În acest scop a fost alocată firmelor Artisan Consulting SRL şi Compania de Publicitate Mark SRL suma de aproximativ 3.120.000 lei, o valoare mult mai mare decât cea solicitată şi aprobată prin buget pentru acest eveniment. Fostul ministru al Tineretului şi Sportului a hotărât, de asemenea, în mod unilateral, ca evenimentele să fie organizate în locaţii din Bucureşti, Costineşti şi 39 reşedinţe de judeţ, în care cunoştea că structurile proprii ale ministerului ori alte entităţi publice sau private vor desfăşura manifestări de acest gen, potrivit procurorilor.

De asemenea, procurorii o acuză pe Ridzi că, ulterior declanşării cercetărilor, în 13 iulie 2009, fostul ministru, cu ajutorul lui Marius Mihail Mărcuţă, ar fi intervenit să fie şterse din calculatoarele MTS aparţinând unora dintre coinculpaţi date informatice şi fişiere relevante cu privire la organizarea Zilei Tineretului, atât din agendele de poştă electronică, cât şi din memoria calculatoarelor, pentru a împiedica aflarea adevărului.

Comments

comentarii

Joi, 18 iulie, la Primăria Cluj-Napoca a avut loc dezbaterea publică pentru proiectul de regenerare urbană de pe fosta platformă Carbochim. Concluziile dezbaterii care a ținut 5 ore.... Citește mai mult
Ploaia de sâmbătă după-masă nu i-a speriat pe festivalierii de la Electric Castle.... Citește mai mult

Lasă un răspuns