fbpx
Ministerul Justiției

MJ a demarat cercetări față de doi avocați care sunt agenți împuterniciți ai UNBR în piața RNPM

Răspuns fulger primit de la Ministerul Justiției după articolul de ieri în care aminteam de existența site-urilor care dau impresia că sunt ale Registrului Național de Publicitate Mobiliară, dar în realitate aparțin avocatului Ciprian Bara, care are cea mai mare cotă de piață dintre agenții operatorului UNBR în piața RNPM.

”Ca urmare a articolului apărut pe site-ul www.clujust.ro, referitor la înregistrarea unor domenii de internet similare paginilor oficiale ale Registrului Naţional de Publicitate Mobiliară-RNPM (www.mj.rnpm.ro și www.co.rnpm.ro), Ministerul Justiției face următoarele precizări:

  1. MJ are, în calitate de Autoritate de Supraveghere a Registrului, atribuțiile de supraveghere şi control asupra activităţii operatorilor şiagenţilorîmputerniciţi ai acestora, în vederea asigurării respectării dispoziţiilor legale în vigoare.
  2. În baza acestei calități, MJ a solicitat comunicarea de către operatorii autorizați ai RNPM a adreselor paginilor de internet de prezentare a activității de publicitate mobiliară (proprii și ale agenților împuterniciți ai acestora).
  3. În urma verificării paginilor de internet ale operatorilor și agenților, au fost reținute două cazuri față de care Ministerul Justiției, în considerarea calității sale de Autoritate de Supraveghere, a demarat următoarele proceduri:
  • efectuarea cercetării prealabile față de doi agenți împuterniciți ai UNBR sub aspectul săvârșirii abaterii disciplinare prevăzute de art. 39 alin. (1) lit. g) din Legea nr. 297/2018, constând în „construirea unei pagini de internet proprii de prezentare a activității astfel încât să inducă în eroare publicul utilizator ori să creeze confuzie cu pagina de internet a Registrului, prin aspectul general al paginii, prezentare, însemne oficiale folosite, denumiri, imagini, figuri sau alte caracteristici relevante”;
  • sesizarea Consiliului Concurenței, în temeiul art. 5 alin. (3) lit. f) din Legea nr. 297/2018[1], în vederea efectuării de verificări privind respectarea regulilor de concurență de către cei doi agenți ai UNBR;
  • transmiterea către Corpul Operatorilor a unei adrese cuprinzând recomandări de actualizare a informațiilor publicate pe paginile de internet ale operatorilor/agenților.

[1] Art. 5 alin. (3) lit. f) din Legea nr. 297/2018 – „ Autoritatea de Supraveghere exercită următoarele atribuţii: (…) f)supraveghează desfăşurarea activității operatorilor şiagenţilorîmputerniciţi ai acestora în conformitate cu regulile de concurenţăşi sesizează Consiliul Concurenţei cu privire la încălcarea acestora; (…).”, ne-a transmis Ministerul prin compartimentul de presă.

Comments

comentarii

Un fost ministru al Sănătăţii atrage atenţia că Spitalul Regional Cluj este în pericol de a nu se construi din bani europeni din cauza întârzierilor prea mari la acest proiect.... Citește mai mult
Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă (USR), s-a dezlănţuit la adresa primarului Emil Boc numindu-l mincinos, incompetent, paralel cu proiectele mari de infrastructură. Drulă este de părere că domnia lui Boc se apropie de sfârşit. „Un lucru e limpede, «Emile, vremea ta apune». Acum arăţi la fel de PSD-ist ca... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!