fbpx
Soții Cordoș

Mihaiela Cordoș iese din arestul la domiciliu. Se menține sechestrul pe casă

Judecătorul de cameră preliminară a dispus astăzi înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu controlul judiciar în cazul Mihaielei Cordoș, soția senatorului Alexandru Cordoș.

După ce a fost trimisă în judecată pentru trafic de influență, judecătorul de cameră preliminată a verificat măsura preventivă luată pe parcursul anchetei împotriva Mihaielei Cordoș, referent resurse umane la Spitalul Județean Cluj. Chiar procurorul DNA, prin rechizitoriu, a propus ”înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpata Cordoş Mihaiela Lucia, prin încheierea penală nr. 151 din data de 29 mai 2015 emisă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 2049/1/2015, măsură care expiră la data de 27 iunie 2015, cu măsura controlului judiciar prevăzut de art. 202 alin. 4 lit. b Cod procedură penală, urmând a se dispune de judecătorul de cameră preliminară măsurile obligatorii prevăzute de art. 215 alin. 1 lit. a, b şi c Cod procedură penală şi următoarele obligaţii : să nu comunice cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor, cu martorii şi ceilalţi subiecţi procesuali, cu excepţia soţului şi a fiicei inculpatei, să nu depăşească limita teritorială a judeţului Cluj, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar care a instituit-o.”

Astfel, judecătorul de cameră preliminară a dispus astăzi înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar. De asemenea, judecătorul a menținut măsura sechestrului asigurator: ”menţine măsura sechestrului asigurător luată prin ordonanţa din 22.05.2015 în dosar de urmărire penală nr. 146/P/2014 – asupra imobilului situat în com. Feleacu, jud. Cluj,(…), constând în curți, construcții – casă de locuit cu teren în suprafață totală de 5.131 mp, deținută în proprietate de inculpata Cordoș Mihaiela Lucia, în prezent în stare de arest la domiciliul de fapt, și de numitul Cordoș Alexandru (sotul inculpatei) până la concurenţa sumelor de 14.800 euro şi 30.000 lei, în vederea confiscării speciale.”

Potrivit rechizitoriului, ”În perioada 2010-2014 inculpata Cordoș Mihaiela Lucia, referent la Serviciul Resurse Umane, Normare, Organizare, Salarizare (Serviciul R.U.N.O.S.) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, a fost implicată în fapte de corupţie pretinzând şi primind sume de bani de la persoane faţă de care a afirmat că prin influenţa de care se bucură ea sau soţul său inculpatul Cordoş Alexandru, senator în Parlamentul României, la angajaţi cu funcţii de decizie de la diverse instituţii (Spitalul Clinic Judeţean de Urgență Cluj, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, etc ) le va obţine promovări de examene pentru ocuparea unor posturi scoase la concurs, numirea/obţinerea unor locuri de muncă temporare sau definitive, rezolvarea unui dosar de pensie pentru caz de boală. Sumele solicitate și primite de inculpată sunt cuprinse între 1.000 și 10.000 lei, respectiv între 500 și 2.000 euro.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns