fbpx

A fost primar 23 de ani în Cluj și e judecat că a folosit un act fals pentru indemnizație de handicap

Rușine pentru un fost primar din Cluj. A fost trimis în judecată pentru că ar fi folosit un act fals cu scopul de a primi indemnizație de handicap.

Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a fostului primar al comunei Baciu, Ioan pop, pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals prev. Ioan Pop a fost primar în Baciu din partea PD până în 2012.

”Fapta inculpatului Pop Ioan, fiind primar al localităţii Baciu, jud. Cluj, de peste 20 de ani la acel moment, care cu intenţia de a obţine foloase materiale necuvenite, în cursul lunii decembrie 2009, a depus la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj adeverinţa nr. 729/16.12.2009, aparent eliberată de către Spitalul Clinic Judeţean Cluj, cunoscând că aceasta este falsă şi în baza căreia i s-a eliberat certificatul nr. 11377/22/12/2009 de încadrare în grad de handicap accentuat, primind lunar, în perioada 01.01.2010-01.02.2012 suma de 234 lei – întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de uz de fals prev. de art. 323 teza I Cod Penal, cu aplic. art. 5 Cod Penal.”, se arată în rechizitoriu.

Pop a scăpat de acuzația de înșelăciune după ce s-a împăcat cu DGASPC. ”Având în vedere acordul de mediere intervenit între inculpat şi persoana vătămată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj la data de 04.06.2015, prin care aceştia s-au împăcat ca urmare a reparării prejudiciului de către inculpat, se impune, în temeiul art. 16 lit. g Cod Proc Pen, clasarea cauzei cu privire la săvârşirea infracţiunii de înşelăciune prev. de art. 244 alin. 1,2 Cod Penal.”, au procizat procurorii.

În dosar a fost cercetat și funcționarul al cărui nume apare pe adeverință, dar procurul a concluzionat că nu avea nicio vină și că nu știa că i-a fost folosit numele de primar: ”Referitor la numitul C.C.V., cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu prev. de art. 297 alin.1 Cod Penal şi fals intelectual prev. de art. 321 Cod Penal cu aplic. art. 38, art. 5 Cod Penal, sunt incidente dispoziţiile art. 16 lit. a, c Cod Proc Pen, din materialul probator administrat rezultând că acesta şi-a exercitat cu bună credinţă atribuţiile de serviciu, adeverinţa nr. 729/16.12.2009 nefiind întocmită de acesta, urmând a se dispune clasarea.”

De asemenea, în cazul lui Pop s-a prescris o acuzație:  ”Se constată că infracţiunea de instigare la fals intelectul prev. de art. 47 rap. la art. 321 Cod Penal imputată inculpatului Pop Ioan este prescrisă potrivit art. 154 alin. 1 lit. d Cod Penal, astfel încât în temeiul art. 16 lit. f Cod proc. pen. se va dispună clasarea cauzei sub acest aspect.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina