fbpx
Mihai Seplecan (sursa foto stiridecluj.ro)

Mihai Seplecan, condamnat cu suspendare în dosarul diplomei false. Vezi minuta sentinței

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, a fost caondamnat la 1 an și 2 luni închisoare cu suspendare pentru uz de fals în dosarul privind diploma falsă de la Universitatea Spiru Haret. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Minuta sentinței Judecătoriei Cluj-Napoca:

”În temeiul art. 386 alin. 1 CPP, dispune schimbarea încadrării juridice a faptelor pentru care inculpatul Seplenca Mihai a fost trimis în judecată, din săvârşirea infracţiunii de uz de fals, în formă continuată (10 acte materiale), prev. de art. 323 teza I CP, cu aplic. art. 35 alin. 1 CP; în săvârşirea infracţiunii de uz de fals, în formă continuată (8 acte materiale; comise în perioada 01.08.2008-03.04.2013), prev. de art. 291 teza I CP 1969, cu aplic. art. 41 alin. 2 CP 1969 ?i art. 5 alin. 1 CP;

În temeiul art. 396 alin. 1, 2 CPP, art. 14 CPP, condamnă pe inculpatul -S.M, cu datele personale de mai sus; -pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals, în formă continuată (8 acte materiale; comise în perioada 01.08.2008-03.04.2013), prev. de art. 291 teza I CP 1969, cu aplic. art. 41 alin. 2 CP 1969 ?i art. 5 alin. 1 CP; la o pedeapsă de 1 an si 2 luni închisoare.

În temeiul art. 81 alin. 1, art. 82 CP 1969 cu aplic. art. 5 alin. 1 CP dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe durata termenului de încercare de 3 ani si 2 luni.

În temeiul art. 71 rap. la art. 64 alin. 1 lit. a teza a II-a, cu aplic. art. 71 alin. 5 CP 1969, cu aplic. art. 5 alin. 1 CP, aplică pedeapsa accesorie a interzicerii dreptului de a fi ales în autorităţi publice sau în funcţii elective publice, care se suspendă conform art. 71 alin. 5 CP 1969, cu aplic. art. 5 alin. 1 CP. În temeiul art. 404 alin. 2 CPP atrage atenţia inculpatului asupra cazurilor de revocare a suspendării condiţionate a executarii pedepsei ca urmare a încălcării prevederilor art. 83 CP 1969.

În temeiul art. 397 alin. 1 CPP, art. 19 alin. 1, art. 25 alin. 1 CPP, respinge acţiunea civilă formulată de către persoana vătămată SC Electrica Furnizare SA, prin Sucursala de Furnizare a Energiei Electrice Transilvaia Nord, urmare faptului că infracţiunea prev. de art. 291 teza I CP 1969, fiind de natură formală (de pericol) nu poate produce prejudicii.

În temeiul art. 397 alin. 1 CPP, art. 19 alin. 1, art. 25 alin. 3 CPP dispune desfiinţarea înscrisului intitulat „Diplomă de Licenţă” , aparent eliberată de către Universitatea „Spiru Haret” din Bucureşti pe numele SMÎ

n temeiul art. 398, art. 274 CPP dispune obligarea inculpatului SM la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în sumă de 2670 lei.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 11.03.2019.”

Pozitia lui Seplecan dupa aflarea sentintei:

”1. Voi ataca decizia
2. Nu cred in justiție tribunale, judecatori, procurori mai ales dupa mizerile facute de catre ei dovedite in ultima vreme.perceptia juridică nu este identică cu realitatea
3. Nu exista nici o legatura intre mine si falsificator. Nu exista falsificatorul si nu exista nici unde vreo dovada clară ca eu cu buna știința am folosit o diploma falsa.

4. Lui Dumnezeu nu-i plac calduceii adica aceia nici calzi si nici reci. Aceasta decizie este o decizie caldicea. Putea sa fie si mai buna si mai rea. Domnul judecator nu a suparat nici pe judecatori si nici pe cei care m-au executat politic dar a crezut ca nu ma supara nici pe mine. A dat asa o decizie personală de mijloc.a iesit dansul cel mai bine din toate.

5. Astăzi imi pare rau ca am fost corect se pare ca adevarul, dreptatea si judecata sa nu o căutam la oameni si in Instanțe. Multi imi spuneau acum 3 ani jumătate sa ard sau sa arunc diploma si sa nu o dau la expertiza. Am dat-o de buna voie atat la expertiza cat si la SRI pentru a primi certificatul ORNIs. Asa nu aveau originalul si nu aveau cum si pe ce sa ma judece. Eu de buna voie ca un bou, prost, fraier, tâmpit am vrut sa fiu corect, sa ma judec, sa mi caut dreptatea in instanța. Astăzi va spun ca imi pare rau mi am pierdut bani, timp, energie si am trecut prins stres si supărări degeaba. Doctoratul lui Coldea nu “se găsește “ omul este liber, cu pensie buna, preda la facultate, călătorește se întâlnește cu Timbermams. Asa trebuia sa fiu si eu bandit si nu fraier. Dar am crezut in Instanțe, judecatori si m-am inselat.

6. Oricum nu deznadajduiesc si astept ajutorul Divin iar nădejdea mi-o pun numai si numai in Dumnezeu cat mai am cale de atac sau variante.”

Seplecan a declarat la proces că nu a știu că diploma este falsă. Vezi mai jos mai multe declarații:

După ce i s-a dat ultimul cuvânt lui Seplecan în procesul diplomei false, judecătorul a repus cauza pe rol

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina