fbpx
Gyorke Zoltan

Subprefectul destituit din Cluj a câștigat în instanță suspendarea HG-ului și Deciziei premierului

Subprefectul destituit din Cluj a câștigat în instanță suspendarea Hotărârii de Guvern și a Deciziei premierului prin care a fost schimbat din funcție.

Tribunalul Cluj a pronunțat, astăzi, următoarea soluție: ”Respinge, ca neîntemeiată, excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a SECRETARIATUL GENERAL AL GUVERNULUI, invocată prin întâmpinare.

Admite cererea de suspendare formulată de către reclamantul GYORKE ZOLTAN, în contradictoriu cu pârâţii PRIMUL MINISTRU AL ROMÂNIEI, GUVERNUL ROMÂNIEI, şi SECRETARIATUL GENERAL AL GUVERNULUI – prin secretar general TONI GREBLĂ.

Suspendă executarea Hotărârii de Guvern nr. 54/08.02.2019 privind aplicarea în privinţa reclmanatului a mobilităţii din funcţia publică de subprefect al judeţului Cluj în funcţia publică de inspector guvernamental, până la soluţionarea pe fond a acţiunii în contencios-administrativ având ca obiect anularea actului administrativ atacat.

Suspendă executarea Deciziei Primului-Ministru nr. 24/08.02.2019 privind numirea prin mobilitate a reclamantului în funcţia publică de inspector guvernamental, până la soluţionarea pe fond a acţiunii de contencios administrativ având ca obiect anularea actului administrativ indicat. Respinge ca neîntemeiată, cererea de intervenţie accesorie formulată de către intervenientul accesoriu Ministerul Afacerilor Interne, în interesul Guvernului României. Executorie de drept.

Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea de recurs se va depune la Tribunalul Cluj, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată în şedinţa publică azi, 12.03.2019.”

Gyorke Zoltan este reprezentat de avocatul Marius Roman, asociat la SCA Iordăchescu și Asociații, care a explicat, pe scurt, motivele invocate în acțiune: ”În primul rând, actele prin care a fost schimbat din funcție nu erau pe agenda șendinței de Guvern din ziua respetivă, lucru care se întâmplă tot mai des în ultima vreme. În al doilea rând, Decizia premierului si hotărârea de Guvern sunt motivate doar formal. Iar în al treilea rând, vorbim de un prejudiciu adus judetelui. căci domnul Gyorke este un profesionist, fiindu-i încălcat dreptul la carieră..

Guvernul a invocat mobilitatea pentru a-l muta din funcția de subprefect în cea de inspector guvernamentalguvernamental, care este inferioară atât ca statut, cât și ca salarizare.

În locul lui Gyorke a fost numit recent în funcție PSD-istul Alin Danci.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina